O lacrimă și atât ...| Cafeneaua Subiectelor



O lacrimă și atât ...

scris de Dan Bițuică

De ce ai lacrima pe obraz ? Știai că lacrimile sunt dulci ? Dar doar cele care curg din dragoste și fericire ! Tu femeie , ești parte a universului pe care nu mulți o înțeleg , ești simplă dar foarte complicată ,ești sensibilă și foarte dură , ești puternică și atât de gingașă .


 Ești mamă , iubită , soție, bunică , ești tot ce își dorește viața , iubești și simți , trăiești ajutându-i pe cei din jurul tău și nu ceri mult în schimb, puțină dragoste , puțin respect și puțină apreciere. Lumea este rea și nici nu are ochi pentru ceea ce îți dorești și tu , din prea mult bun simț nu îți strigi nefericirea și mergi înainte cu ochii înlăcrimați . De ce oare , tu nu ai curajul să te oprești și să privești realitatea în ochi ? Ești prea bună cu soarta , ești o nestemată a vieții.

 De mică ai fost învățată cu greul , că trebuie să fii în slujba familiei , că trebuie..că trebuie...însă nimeni nu te-a învățat că și tu ești suflet și că și tu ai gânduri și că și tu trebuie să fii liberă. 

Ești ca frumoasa pasăre măiastră , care cu cântul ei melodios încântă universul ,  toți apreciază cântul dar nu percepem tristețea din spatele lui , nu suntem atenți că frumoasa pasăre este în colivie și își dorește văzduhul albastru și codrul înfrunzit. Nu ne gândim la ea , ne gândim doar ca ea să ne cânte frumos și să lăcrimăm pentru asta. 

Degeaba sărmana pasăre își așează penele colorate , degeaba nu duce grija zilei de mâine , are nevoie de mai mult , are nevoie să poată alege , doar deschide ușa coliviei și lasă-o să aleagă...dacă ea va simți că locul îi este acolo , cu siguranța nu va pleca, dacă va simți dragoste în jurul ei , cu siguranță va renunța la codrul înverzit și la văzduhul albastru . 
De ce ai ales să fi nefericită ? Cum de suporți să te ascunzi când plângi ? Nici asta nu ai voie ! 


Adormi cu lacrimile în ochi iar timpul trece și visezi că din nou ești tânără și frumoasă și că lumea viselor în care trăiești este din turtă dulce , ești ca un copil matur și în adâncul sufletului tău încă mai dorești să fii o prințesă . Doar visele te mai țin puternică , sperând ca următoarea seară visul să fie și mai frumos, realitatea ți-a arătat fața urâtă , iar soarta nu te-a iertat cu toate că ai greșit doar o singură dată. Te-a pedepsit pentru tot restul vieții , dar uiți că tu poți opri asta , că tu poți să alegi drumul .De ce ai lacrima pe obraz acum când citești asta ? 

Te-ai regăsit aici și îți este greu să te oprești. Plângi , plângi că lacrimile te vor întări și vei deveni puternică ca să poți duce povestea până la capăt. Nu meriți  asta și o știm cu toții însă suntem nepăsători ca să mai putem observa nefericirea ta. 

Îți doresc tot binele din lume și fericirea să te înfășoare ca rochia de mică prințesă de care te-ai îndrăgostit încă de când erai o copilă mică . Alegeți destinul pasăre măiastră și observă că ușa coliviei este deschisă , nimeni nu îți va putea îngrădi visurile și sentimentele, nimeni nu îți va putea înlănțui dorințele , ești liberă ..gândește-te la asta !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii