Dragostea vine cu metroul - partea a patra | Cafeneaua Subiectelor


Dragostea vine cu metroul ...

prima parte - AICI                 partea a doua - AICI                         partea a treia - AICI

scris de Dan Bițuică

Cursurile erau pe sfârșite,Cornel își ținea foile  în mână plimbându-se cu pași mărunți prin fața catedrei.  Ținea un ultim discurs din ziua aceea . Aruncă o privire printre bănci până la ultimul etaj al aulei și constată că locurile erau aproape toate ocupate , fapt care-l bucură nespus. Atrăgea studenții ca un magnet , era mereu deschis la discuție și uneori chiar uita de cursuri întinzându-se la vorbă cu ei. 


Asta îl făcea cel mai popular profesor al facultății . Auzindu-se vorbind se gândi la fata misterioasă care-i spusese că avea o voce frumoasă , masculină de care cumva ea se simțea atrasă. Privi din nou printre băncile amfiteatrului și undeva în rândul de sus o zări. 

Da , era chiar ea. Se fâstâci puțin , și imediat gândul îi sări la ideea că ce are ea așa special de m-am emoționat puțin. Oare datorită faptului că a fost așa directă sau din cauza tinereții ei ? Trebuia să și-o scoată din minte pentru moment. Așeză foile pe catedră și își scoase geanta de sub birou , o deschise și-și aranjă foile în buzunarul acesteia . 

- Asta a fost tot pentru azi dragii mei, ne vedem mâine , dar vreau mai multă implicare din partea voastră , vreau discuții cu adevărat explozive aici , vreau să dezvoltăm subiectul și știți deviza mea !

- Daaa..răspunseră studenții în cor .

- Care este ?

- Cu cât mai multe întrebări , cu atât mai multă cunoaștereeee ! din nou o spuse studenții în cor.

- Mulțumesc pentru participare și vă doresc o după-amiază cât plăcută și o seară liniștită !

Se crease un mic vacarm datorită mișcării scaunelor ridicate și murmurul discuțiilor studenților care părăseau sala . Meticulos își strânse bagajul și se îndreptă spre cancelarie . Își luă paltonul gros ,înfășură fularul bine peste gât și ieși pe scările de acces a clădirii. Începuse să se întunece iar zăpada scârțâia semn că era destul de frig. 

Cu pași mărunți se apropie de stația de autobuz care era goală , semn că nu demult trecuse unul .Se așeză pe banca rece privind cum aburii respirației sale făceau rotocoale ca într-n joc, amintindu-i de copilărie când cu nasul înghețat și roșu își sufla în pumni să se încălzească.

O siluetă se apropie de stație. 

- Bună seara domnule profesor ! 

Era chiar ea, fata misterioasă , înfofolită cu un fular imens care-i acoperea jumătate din față.

- Bună Georgiana !  ce faci ?

- Am fost la cursuri . Astăzi ați fost în formă !

- A da? 

-Sigur , niciodată nu v-am văzut așa de dezinvolt . Dar vreau să vă întreb ceva , se poate?


- Normal că da! Ascult !

- Domnule Cornel , v-am urmărit aproape o oră , din momentul în care m-ați zărit parcă nu ați mai fost dumneavoastră. Ce s-a întâmplat , v-ați fâstâcit. 

- Hm, păiiii..nu cred că așa a fost , sigur ți s-a părut , este adevărat că ești o fată frumoasă , trebuie să recunosc asta însă eu sunt destul de bătrân pentru ca o fată să mă facă să mă fâstâcesc. 

- Eu nu cred asta ! Cu riscul de a vă simți jignit , eu am simțit asta iar când o femeie simte,,să știți că simte. E greu să ascundeți asta .

- Uite că-mi vine autobuzul, îmi pare bine că am vorbit iar Georgiana , acum trebuie să plec, mulțumesc de companie și o seară plăcută îți doresc.

Cornel urcă în autobuzul care era aproape gol. Prin geamul aburit al acestuia o urmări pe Georgiana care plecase din stație mergând agale . Ce ciudat. Se simțea atras de fata asta care nu avea mai mult de 23 de ani . 

Considera că-i o reacție firească a unui bărbat singur , care locuia singur și care suferise și încă mai suferea din cauza singurătății.  Ajunse pe peronul metroului care nu era nici el populat , semn că frigul băgase toți oamenii în case. 

 Metroul sosi cu întârziere și nici el nu era mai aglomerat. Se așezase comod pe scaunul vagonului încălzit își scoase paltonul făcându-se comod . Începuse lectura dar din nou trecutul își făcu loc în mintea lui. 

O văzu din nou pe Angela, cum goală și frustrată că o refuzase ,tremura și îi invoca tot felul de motive și vini. Nu le auzea parcă nu era acolo , plutea undeva și vedea lucrurile de parcă nu i se întâmplau lui. Era în stare să o ierte , de dragul iubirii sale ,de dragul trecutului . Simțea lucruri despre care nu știa că există. Dragoste amestecată cu ură , compasiune amestecată cu dorință . 

Toate astea îi crease un sentiment de euforie și în scurt timp o prinse pe Angela din spate de șolduri și făcu dragoste sălbatică , o dragoste cu ură . A fost puternic și nemilos cu ea. Angela îi răspunde la fel de sălbatic . Au făcut dragoste mult timp , până au căzut epuizați pe canapeaua din sufragerie unde și adormi până dimineața. 

Totuși dimineața însorită parcă puse o perdea rece între ei  . Băură cafeaua împreună fără să-și spună ceva. Ea coborî înaintea lui în fața blocului de unde mașina firmei o luă . Cornel rămase singur privind după perdea mașina care o ducea pe Angela la servici. Nu îi părea rău ce se întâmplase , o dorea din nou , o vroia din nou. Își aduse aminte că trebuie să coboare . Se îmbrăcă în grabă și coborî. Părăsi stația de metrou cu pași mari urcând câte două trepte spre ieșirea din gară. 

Afară un vânt rece îi brăzdă fața iar asta îl făcu să-și ridice gulerul îmblănit al paltonului. Îi era mai bine  , se opri la magazinul din colț de unde-și luă o pâine și două doze cu bere fără alcool. 

Urma să urmărească un meci din Champions League . Își pregăti două sandwich-uri cu cașcaval și salam , apoi își luă berea lângă canapea și porni televizorul. Meciul era început de patru minute , se făcu comod însă nu dură mult și adormi .

va urma...




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii