Cum să bem corect cafeaua pentru a ne bucura de gustul şi efectele sale benefice | Cafeneaua Subiectelor



       CUM SĂ BEM CORECT CAFEAUA PENTRU A NE BUCURA DE GUSTUL ŞI                                   EFECTELE SALE BENEFICE ASUPRA ORGANISMULUI

Puţini sunt oamenii care nu consumă o cafea aromată dimineaţa . Cafeaua este asociată cu un început de zi revigorant, creându-ne o stare de bine şi vitalitate , însă nu procedăm corect în privinţa consumului său.

 Pe lângă faptul că ne asigură energia zilnică, cafeaua pare să ne lungească şi viaţa, dar asta doar dacă nu avem şi alte vicii precum fumatul sau sedentarismul. 

Majoritatea dintre noi , ne trezim , ne facem tabieturile în timp ce se prepară cafeaua , apoi din lipsa timpului o bem grăbiţi cu înghiţituri mari şi fugim spre locurile unde ne desfăşurăm activitatea .


 Din start am greşit aplicând această metodă care în afara gustului de moment nu ne aduce nimic în plus , ba dimpotrivă .

 Iată câteva sfaturi pentru a te putea bucura cu adevărat de gustul şi beneficiile cafelei.

- niciodată nu trebuie să o bem pe stomacul gol , deoarece în timp ne poate afecta mucoasa stomacului şi ne creşte aciditatea din stomac provocându-ne neplăcutele arsuri.

- este de preferat să o consumăm la cel puţin o oră după ce ne-am trezit , însă se recomanda să o bem după orele 9 ale dimineţii.

- de preferat este să alegem o cană de ceramică cu pereţii cât mai groşi , astfel ne va ţine cafeaua fierbinte pentru mai mult timp .

dacă vă este frică de faptul că ”filtrul” principal al organismului s-ar putea îmbolnăvi, din cauza consumului de cafea, atunci dați greș. Cafeaua acționează pozitiv asupra ficatului și previne apariția cirozei hepatice. 


- pentru a te bucura de gustul ei , bea alternativ , o gură de cafea una cu apă , astfel vei avea gustul cafelei ca la prima sorbitură.

- este bine ca înainte de a bea cafea să bem o jumătate de pahar cu apă , deoarece aceasta va dizolva cafeaua şi nu va mai avea efecte negative asupra organismului şi nu va mai creşte tensiunea arterială..

- recomandarea este să nu consumăm mai mult de două ceşti de cafea pe zi .

- bea cafeaua cu înghiţituri mici şi nu citi sau să ai alte activităţi , rezervă-ţi timpul doar pentru a  o consuma şi te vei bucura cu totul de savoarea ei.


- întotdeauna bea cafeaua îndulcită cu zahăr ( pentru persoanele care nu suferă de alte complicaţii şi probleme cu zahărul ) deoarece combinaţia cofeină glucoză este un cocteil ideal pentru stimularea creierului, ajutându-ne la concentrare şi memorare.

- cafeaua are beneficii şi pentru circulaţie , însă are şi minusuri , consumată în exces poate duce la nervozitate , anxietate şi creşterea pulsului , cafeina stimulează sistemul nervos , ceea ce duce la o secreţie excesivă de adrenalină.

- un alt efect negativ este acela că reduce capacitatea oaselor de a absorbi necesarul de minerale şi astfel slăbindu-le rezistenţa , crescând riscul de apariţie a osteoporozei , însă acest efect negativ poate fi combătut simplu , amestecând cafeaua cu puţin lapte 

- bine de ştiut este faptul că o cantitate crescută de cafeină consumată de femeile însărcinate , creşte semnificativ riscul avortului .

Sper ca sfaturile mele să vă fie de ajutor şi vă doresc :


                                    SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii