Macerat de hrean cu miere - inamicul afecțiunilor sezonului rece | Terapia Naturistă


 

Macerat de hrean cu miere – scoate mucusul din gât și plămâni, vindecă tusea, gripa și răceala

 Hreanul este un antibiotic natural care stimulează capacitatea organismului de apărare împotriva virusurilor, bacteriilor și a germenilor. Este bogat în compuși volatili, vitaminele B și C, dar și în calciu, potasiu, fier și magneziu.

Are proprietăți benefice organismului, este eficient în tratarea afecțiunilor ale sezonului rece cum ar fi: răcelile, gripele, tusea, infecțiile căilor respiratorii, dar și a circulației sangvine deficitare.

Încă de la câteva minute de la administrare, acesta reușește să desfunde nasul, calmează tusea și reduce durerea de gât. Este recomandat să aveți hrean în casă, deoarece va fi aliatul dumneavoastră în perioada rece, acesta activează circulația și vă va ajuta să vă încălziți, mai mult de atât ne va întări sistemul imunitar.

De asemenea, hreanul este foarte eficient și în parazitoză intestinală, care apare cel mai frecvent la copii.

Macerat de hrean cu miere

Iată de ce avem nevoie:

      -10 linguri de hrean ras

     - 20 de linguri de miere

     - 5 linguri de suc de lămâie proaspăt stors

Toate ingredientele se vor amesteca până se vor omogeniza bine, iar apoi se pun într-un borcan de sticlă, pe care îl închideți ermetic. Trebuie lăsat la macerat timp de 3-4 zile.

Mod de administrare:

Pentru răceală și gripă, tuse sau infecții respiratorii se administrează câte 1-2 lingurițe de macerat de 4 ori pe zi.

Pentru cura anti-parazitară și de întărire a sistemului imunitar se iau câte două lingurițe pe zi timp de 20 de zile la copii și 40 de zile la adult.

Precauții:

Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, trebuie să evite consumul de hrean. Acesta este de asemenea contraindicat pe perioada sarcinii și alăptării.

                         VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii