Ce este fericirea ?



                                     CE ESTE FERICIREA ?


 scris de Dan Biţuică

      Mă întreb, oare ea există cu adevărat sau este doar o himeră inventată de OM căruia i-a trebuit un ţel să se poată coordona spre ceva! Poate acel ceva înseamnă această fericire... însă ca să o atingi şi să o simţi muritorule trebuie să nu ţinteşti prea sus, să îţi fixezi obiective cât mai la îndemână şi atunci cred că vei putea fii fericit !

  Încep să cred vorba SĂRACULUI că BANII NU ADUC FERICIREA deoarece dacă îţi stabileşti lucruri mici atunci ai şanse mari să le poţi îndeplini şi să poţi simţi ce vrei cu adevărat! 


Oamenii bogaţi în general nu sunt fericiţi din varii motive... acolo totul se cumpără începând de la trup... suflet... material... atunci nu cred că mai ai o satisfacţie când ştii că la orice moment ai totul... 

Oamenii au nevoie de SPERANŢĂ iar aceasta vine la pachet cu credinţa... şi uite aşa din cele mai vechi timpuri am fost învăţaţi că divinităţilor nu le place bogăţia iar ei sunt imortalizaţi numai în lux şi fast... oare cum un zeu sau dumnezeu să fie zdrenţuit ca tine nebunule? 

De aici până la a fi manipulat uşor de către religie mai este un mic pas... şi vin vorbe precum SĂRAC NU ESTE ACELA CARE NU A AVUT NICIODATĂ NIMIC !.. dar cine bre? Sărac este acela care a avut totul al său mereu? 


Vorbe care întăresc sărăcimea vorbe pe care preotul le spune să-i aline pe cei săraci şi să-i facă să plătească zeciuiala din sărăcia lui... la biserică zeciuiala la stat impozit iar când ai nevoie de biserică.. plăteşti totul iar când ai nevoie de stat plăteşti spitale, plăteşti medicamente şi când să iei pensie, nu mai avem bani.. că nu ştiu care şi-a făcut vilă pe nu-ş ce insulă nene... şi vin şi întreb şi eu, ACUM CINE E SĂRAC BRE? Ăla sau eu care nu am avut niciodată ! 

În speranţa că îl va bate Doamne Doamne pe ăla şi mă va mângîia pe mine aşa trece vremea plătind dările spre a fi jefuite.. asta în condiţiile în care nimeni nu te ajută cu nimic nici măcar cu un sfat... CE ESTE FERICIREA?.. nebunule! Ai crezut că o să prinzi şi tu din ea aşa-i?



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii