CĂLDURĂ MARE MONŞER !

           
            

  CĂLDURĂ MARE MONŞER !

Scris de Dan Biţuică

Ca şi în scenetele a lui nenea Iancu în ultimele două săptămâni ne-am confruntat cu un val de căldură dus la limita suportabilului, iar asta ne-a provocat o sete teribilă coane. Pe unde vezi, oameni la terase hidratându-se care mai de care, batiste umede şi cefe transpiarate iar din când în când câte o comandă scurtă dar promptă:

 - Băiete, încă două !

Pe unde intri auzi numai zgomote de ventilatoare şi aer condiţionat, mai tu o umbrelă mai tu sub un copac în parc, mai o berică, o răcoritoare, ceva mentolat, un duş şi o mai scoatem la capăt cumva,  problema este aproape rezolvată pentru noi şi ai noştri, însă ce ne facem cu acele fiinţe ale nimănui ? Lor cine le poate oferi o gură de apă ?


 Revenind la subiect şi mai concret trebuie să fim mai blânzi şi mai darnici şi să punem în faţa porţii noastre, la intrarea în bloc undeva mai la umbră un recipient chiar şi dintr-un pet tăiat, APĂ. Pentru suflete nevinovate care simt căldura ca şi noi, ei neavând priceperea şi posibilitatea să se ajute singuri. 

Nu-i mare lucru să punem puţină apă şi pentru aceste suflete cărora le este sete ca şi nouă. Înainte să beţi ceva răcoritor gândiţi-vă că undeva, chiar lângă voi poate un suflet al nimănui suferă de o sete cumplită. Fiţi buni şi oferiţi-le apa atât de necesară vieţii. Şi aceste suflete sunt ale lui Dumnezeu !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii