MARE ALBASTRĂ...



          
   MĂ ÎNTORC LA TINE ,IAR ŞI IAR, MARE ALBASTRĂ...

    scris de Dan Biţuică

 E vremea vacanţelor iar lumea se îndreaptă spre locuri dragi ,fiind sezonul cald implicit spre Marea Neagră,autohtonă , cu lipsurile ei , cu imperfecţiunea sa, cu serviciile de proastă calitate , cu tot ce-i mai inconvenabil pentru o vacanţă.


 Nimeni nu-i apără aceste lipsuri ,însă mă tot întreb ,şi asta an de an, pe la tv numai reportaje cu ce-i rău acolo, cu toxinfecţii alimentare,cu igrasie cu gândaci ,însă niciodată nu vezi de acolo lucrurile frumoase şi bune.

 Bănuiesc că există măcar un loc în care nu-s cazaţi gândacii în tabără iar alimentele sunt proaspete şi măcar un mic eşantion din populaţie au avut o vacanţă reuşită.  Lucrurile bune nu se văd şi nu se promovează, este în ADN-ul nostru al românilor să ne autodistrugem.Văd oameni stabiliţi în străinătate care vin să-şi facă concediul la mare ,dacă nu era bine şi frumos de ce ar fi venit ?

 Eu mai cred un lucru,majoritatea televiziunilor au patroni străini care au diferite interese şi nici nu vă imaginaţi cum poate o televiziune să distrugă o ţară ,un brand, fiind finanţat din altă parte,  să faci reclamă proastă unora şi bună altora şi uite aşa românul va uita de marea noastră şi va merge la marea lor. 

Cei care locuiesc în străinătate pot confirma că marea noastră are un miraj aparte,un altfel de lume,veselă şi distractivă aşa cu sărăcia noastră şi cu viaţa grea ,avem un spirit vesel şi sociabil. Ăştia suntem noi românii,iar când vine vremea vacanţelor ne întoarcem ca în versul cântecului...VEŞNIC LA MAL.



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii