CUM PREVENIM CĂDEREA PĂRULUI

Imagini pentru poze căderea părului la femi

                      CUM PREVENIM CĂDEREA PĂRULUI 

Trebuie să preveniţi căderea părului înainte ca acesta să înceapă să se subţieze şi să pice.
Majoritatea oamenilor încep să prevină căderea părului, abia după ce părul începe să se subţieze. Dacă începeţi din timp (atunci când aveţi un păr sănătos şi des) este mai uşor atât emoţional cât şi financiar. De fapt, adevărul este că prevenirea căderii părului este un proces mai simplu decât tratarea căderii părului. Pur şi simplu totul se reduce la îngrijirea părului – dacă aveţi grijă de păr, acesta va arăta bine şi va fi sănătos. Deci vă vom dezvălui câteva sfaturi pentru a preveni căderea părului:


Urmaţi un stil de viaţă sănătos

Părul, la fel ca şi pielea şi unghiile arată de multe ori starea generală a sănătăţii dumneavoastră. Dacă sunteţi sănătos, părul dumneavoastră arata sănătos. Şi dacă vă cade părul acest lucru ar putea însemna faptul că aveţi anumite probleme de sănătate.
Deci, tot ceea ce faceţi pentu a avea o sănătate bună, faceţi şi pentru păr: mâncaţi fructe şi legume (vitamina B, fier, calciu şi zinc sunt strâns legate de sănătatea părului), consumaţi alimente bogate în proteine (părul este format din proteine) şi beţi cantităţi adecvate de apă.

Aveţi grijă de părul dumneavoastră


Părul murdar este mai vulnerabil la infecţii şi la cădere – deci păstraţi-l curat. Cumpăraţi şampon de calitate şi produse pentru păr (după un timp este mai ieftin decât tratarea părului care este deja afectat). Când şamponaţi părul insistaţi la rădăcină şi pe scalp. Atunci când aplicaţi balsam de păr, este recomandat să aplicaţi pe vârfuri (deoarece ele tind să se usuce mai repede şi sunt mai vulnerabile la daunele provocate de expuneri).
Tunderea părului în mod regulat face că acesta să arate şi să se simtă mai bine. În plus, este bine să vă tundeţi pentru a scăpa de vârfurile despicate.

Evitaţi lucrurile care dăunează părului

Este atât de evident încât nu ar trebui spus. Dar se pare că este necesar să spunem deoarce majoritatea adoptă în necunostiinta practici nesănătoase pentru păr:
– purtarea de elemente ce ţin părul strâns (de obicei, împletituri sau cozi de ponei). Majoritatea femeilor trag de părul lor atât de tare încât aceste se smulge. Se poate opri din creştere acele zone pe care le-aţi strâns sau smuls prea tare.
– orice tratamente chimice (chiar şi aşa numite “din plante”) concepute pentru a schimba radical modul în care arata părul dumneavoastră (styling, permanentul, îndreptarea, tratamente uleioase calde sau calcatul fierbinte) pot duce la căderea părului.
– uscarea părului – usucă foliculii scalpului şi provoacă daune. Lăsaţi părul să se usuce natural sau utilizaţi treapta cea mai puţin suflanta a uscătorului.
– nu vă pieptănaţi părul umed – acest lucru va smulge firele de păr din rădăcină sau se întinde până ajunge la rupere.
Chiar şi obiceiul de a trage părul va face mai mult rău decât credeţi ( unii oameni chiar ajung să chelească).
Ideea este să fiţi blânzi cu părul dumneavoastră. Nu faceţi nimic din ceea ce vă poate afecta părul.

Pregătiţi tratamente naturiste acasă pentru a avea un păr sănătos


Aici vom menţiona câteva tratamente pe care le puteţi prepara la domiciliu, tratamente pe care s-au bazat generaţii întregi de femei indiene.
– faceţi o pastă de henna, caş, schinduf ud, flori de hibiscus, agrişe, şi ouă şi aplicaţi pe păr şi pe scalp timp de aproximativ o oră înainte de şamponare. Dacă utilizaţi acest tratament regulat părul va deveni mai puternic şi mai frumos. Amititi-vă că henna este potrivită doar pentru părul vopsit închis, deoarece tinde spre nuanţe de roşu.
– spălaţi părul cu decoct de ceai sau lămâie stoarsă în apă (este un remediu bun pentru mătreaţa).
– aplicaţi nucă de cocos sau ulei de migdale. În cazul în care faceţi acest lucru, aplicaţi ulei pe scalp peste noapte şi a doua zi şamponaţi sau aplicaţi o picătură în partea de sus a capului înainte de a vă pieptăna părul

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii