Masca de par cu ulei de ricin stimuleaza cresterea parului

Imagine similară

Masca de par cu ulei de ricin stimuleaza cresterea parului

Cum sa faci si sa aplici corect un astfel de tratament

Cosmeticele pentru par cu ulei de ricin sunt recunoscute pentru eficienta. Specialistii il considera un remediu natural extraordinar pentru problemele parului. Am cercetat amanuntit subiectul si iti recomandam masca de par cu ulei de ricin, alaturi de cateva motive intemeiate care sa te convinga sa o folosesti.


Compozitia chimica neobisnuita pe care o are uleiul de ricin include acizi grasi si acizi ricinoleici, in proportie de 90%. Aceste substante ii confera niste proprietati speciale in lupta cu infectiile scalpului si matreata, dar si in cazul unor afectiuni ale pielii, cum ar fi acneea, iritatiile sau petele.

Masca cu ulei de ricin trateaza probleme ale parului si scalpului

Uleiul de ricin mai contine si vitamina E, minerale, proteine, avand si numeroase proprietati antibacteriale, antifungice si antiinflamatorii. Cele din urma sunt legate de cresterea sanatoasa a parului. Masca cu ulei de ricin aplicata pe scalp ajuta la cresterea circulatiei sangelui la nivelul foliculilor de par, ceea ce duce la o mai buna crestere a parului. Cand radacina firului de par este hranita cum trebuie, firul va fi mai puternic, mai rezistent si mai elastic putand deci sa creasca si mai lung fara sa existe riscul ruperii. Pe langa faptul ca intareste firul de par, uleiul de ricin are si rolul de a tine sub control problemele de scapt ce cauzeaza caderea parului. In acest caz, lucrurile stau in felul urmator: la nivelul scalpului pot aparea unele infectii cu bacterii sau fungi, care cauzeaza pierderea parului. Acizii ricinoleici din uleiul de ricin actioneaza si micsoreaza infectiile, distrugand mediul favorabil dezvoltarii acestora.


Uleiul de ricin este, insa, foarte bun pentru par si pentru ca il hraneste la propriu si il ajuta sa retina umezeala. Daca parul este uscat si deshidratat, cativa nutrienti din uleiul de ricin (vitamina E, acizii grasi omega 6 si proteinele) vor penetra firul de par in profunzime, lasandu-l mai puternic, mai fin si mai stralucitor. In acelasi timp, trateaza si varfurile despicate, dar este si un bun lubrifiant, impiedicand parul sa se incurce.

Printre beneficiile uleiului de ricin se mai numara si unul foarte important: rezolva problema matretei. O masca cu ulei de ricin curata scalpul in intregime de mizerie si bacterii, care infunda porii si duc la formarea matretei si la caderea parului.

Daca ai ajuns sa citesti pana aici, ai inteles ca masca cu ulei de ricin are o multime de proprietati benefice pentru parul tau. Chiar daca nu ai probleme cu el, o astfel de masca tot este benefica pentru ca il revitalizeaza si il ajuta sa-si mentina stralucirea. Ca sa faci masca, ai nevoie doar de ulei de ricin, care se incalzeste. Il poti cumpara de pe site-urile de produse naturiste sau din farmacii (ca si pret este relativ ieftin, o sticluta de 50 de ml ajunge undeva la 10 RON).

3 pasi ca sa-ti faci o masca cu ulei de ricin si sa o aplici corect

1. Inainte de a aplica uleiul de ricin pe scalp, incalzeste-l putin, astfel incat sa il poti suporta pe par. 

Desparte-ti parul in doua parti egale si aplica uleiul pe scalp si pe radacini facand miscari circulare cu degetele. In acest fel, te vei asigura ca uleiul va fi mai bine distribuit la nivelul scalpului. Parul n-ar trebui dat cu ulei de ricin, pentru ca avand o consistenta mai groasa poate fi indepartat cu greu, si oricum, este important sa-l folosesti la radacina.

2. Dupa ce ai uniformizat bine uleiul de ricin si ai masat scalpul ca sa imbunatatesti circulatia,


leagati parul intr-un coc si acopera-l cu o capa de dus. Infasoara si un prosop deasupra si lasa-l sa stea asa in jur de o jumatate de ora-o ora sau chiar toata noaptea. Uleiul va patrunde in acest fel mai bine in par, hidratandu-l si facand-ul mai stralucior.

3. La sfarsit, samponeaza-ti parul in intregime pentru a indeparta uleiul din zona scalpului si de pe par.

Poti folosi aceasta masca cu ulei de ricin saptamanal, timp de o luna, o luna si jumatate, pana cand vei vedea si primele rezultate. Daca ai si alte probleme cu parul (deshidratare, matreata sau crestere lenta), mai poti folosi si uleiul din seminte de in, luat sub forma de supliment sau aplicat local.


Important de stiut:

uleiul din ricin are un miros neplacut, gretos, iar ca sa-l combati il poti amesteca cu ulei din samburi de struguri sau ulei de masline. In acest fel, ii vei mai scadea si din consistenta vascoasa. Ca sa faci cea mai sanataoasa masca cu ulei de ricin, opteaza pentru unul care este obtinut prin presare la rece.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii