CURA CU GRÂU - O CURĂ UIMITOARE PENTRU SĂNĂTATE



CURA CU GRÂU - O CURĂ UIMITOARE PENTRU SĂNĂTATE 

Ca să nu-ţi mai intoxici organismul cu medicamente ori de câte ori te doare ceva, există o soluţie 100% naturală: cura cu grâu încolţit. Cea mai hrănitoare forma în care cerealele pot fi consumate este cea integrală.

 Cu cât sunt mai puţin prelucrate, cu atât furnizează organismului o cantitate mai mare de vitamine şi fibre.


 Majoritatea fibrelor, uleiurilor, vitaminele E şi complexul B provin din germenul aflat la baza bobului de grâu şi din stratul de amidon care îi înveleşte centrul. În general, procesarea industrială presupune înlăturarea cojii bobului (tărâţă) şi a germenului bogat în nutrienţi. Prin punerea la germinat a boabelor de grâu au loc o serie de transformări biochimice şi de structură. 

Astfel, boabele trec de la o stare de viaţă latentă la una activă. În momentul încolţirii, bobul de grâu conţine maximum de substanţe necesare organismului uman pentru o bună funcţionare.

Indicaţii

Aceasta cură este recomandată în tratamentul întârzierilor de creştere la copii, al bolilor de piele (acnee, eczeme, infecţii recidivante), în cazurile de îmbătrânire prematură, în tratarea afecţiunilor hepatice, a obezităţii (are efect regulator asupra greutăţii corporale), a dereglărilor hormonale care duc la estomparea caracterelor feminine, în tratarea tromboflebitei, artritei, afecţiunilor gastrice, a celor oftalmologice şi respiratorii recidivante (inclusiv astm şi bronşita).

 De asemenea, este indicată în cazurile de impotenţă, sterilitate, anemie, lipsa de calciu şi magneziu, insomnie şi migrenă.


Contraindicaţii

Cura cu germeni de grâu este contraindicata persoanelor care se confruntă cu dezechilibre cauzate de excesul de hormoni estrogeni în organism (femeilor care au o menstruaţie abundenţă şi bărbaţilor cu tendinţe de efeminare).

În ce constă cura

Germenii de grâu se iau dimineaţa, pe stomacul gol, după ce în prealabil au fost daţi prin maşina de tocat. Pentru a spori valoarea terapeutică a acestei cure, germenii se pot administra împreună cu miere de albine sau propolis. 

Pentru adulţi, doza este de 3-6 linguri pe zi, iar pentru copiii între 7 şi 14 ani doza este de 1-2 linguriţe pe zi. Copiii între 2-6 ani pot lua 1-3 linguriţe pe zi.

Durata curei

Primele efecte ale acestei cure apar la 3-4 săptămâni de la începerea administrării. Însă, pentru stabilizarea efectelor, cura trebuie urmată circa 2-3 luni. În cazul persoanelor devitalizate sau care suferă de afecţiuni grave, cura trebuie urmată cel puţin o jumătate de an, ba chiar şi un an întreg.

Cum se pregăteşte grâul acasă

Se cumpără grâu din ultima recoltă şi se cerne de impurităţi cu ajutorul unei site. Se spală în mai multe ape, până ce apa rămâne curată. 

Într-o oală smăltuită, cu o capacitate de 5 litri, se pune la încolţit un kilogram de grâu. Apoi, se pune într-un loc ferit şi se lasă circa 8 ore. După aceea, se scurge apa în care a stat şi se spala din nou până ce apa rămâne curată. Peste alte 8 ore, se repeta operaţiunea, după care se mai lasă alte 8 ore la germinat în apă.

 În următoarea etapă, după alte 8 ore, se transfera grâul într-o strecurătoare şi se spala câteva secunde sub jet, dar fără a-l amesteca.


 Operaţiunea se repeta astfel din 8 în 8 ore, până ce boabele fac un colţ de circa 2 mm şi rădăcinile de aproximativ 5 mm. După ce toate condiţiile au fost respectate, boabele ar trebui să germineze după circa 2-3 zile.

 După ce a fost obţinut germenul cu dimensiunile mai sus menţionate, grâul se pune în recipiente de sticlă, se acoperă cu dopuri ca să nu intre aerul şi se lăsă în frigider.

 Dintr-un kilogram de grâu se obţine aproximativ 1,5 kilograme de grâu încolţit. Această cantitate ajunge pentru o săptămână de cura.


                     VĂ DORESC SĂNĂTATE CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE ! 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii