Cu toate că este greu de crezut, berea este una dintre cele mai vechi băuturi, obţinută prin fermentarea unui must de malţ.
Nu mulţi cunosc faptul că şi berea are proprietăţi terapeutice pentru sănătate, iar interesant este faptul că este declarată oficial aliment dar şi medicament. Cunoaştem faptul că berea consumată în cantităţi mari ne aduce numai dezavantaje când vorbim despre sănătate, producând chiar alcoolism la fel ca cel provocat de băuturile spirtoase .
Consumată corespunzător ea devine un bun medicament.
Amestecul de bere cu sunătoare este un bun remediu care luptă împotriva bronşitelor. Mărunţim 10 g. de sunătoare uscată (proaspăt uscată) peste care vom turna 250 ml. apă clocotită şi o vom lăsa la infuzat 15 minute. Strecurăm şi turnăm peste această infuzile 100 ml. de bere fierbinte. Se va dministra o jumătate de pahar cca. 50-75 gr. de 3 ori pe zi timp de 8-12 zile.
Tot pentru bronşită berea mai poate fi folosită prin inhalaţii, cu aburii rezultaţi de la încălzirea berii. Vom turna 2 litri de bere într-un vas şi vom încălzi la foc domol până când va începe să iasă aburi, vom insipira adânc, ritmic şi regulat timp de 15 minute. În bere mai putem adăuga salvie, păducel, conifer.
Bronşita nu vine singură, de obicei ea vine la pachet cu stomatita, pe care o putem trata cu bere cu ou. Vom bate un ou pe care îl diulăm cu 250 ml. bere călduţă, se va consuma această cantitate în cinci zile.
Tot pentru stomatită încălzim la 40 de grade C 250 ml. de bere, în care vom dizolva 20 grame miere, cantitate pe care o vom consuma toată odată, timp de 4 zile.
Pentru traheită vom stoarce sucul de la un sfert de lămâie în 250 ml. de bere şi vom adăuga 5 g. de pudră de scorţişoară, o linguriţă miere şi 3-4 cuişoare, apoi vom încălzi uşor la foc moderat. Va consuma 100 ml. zilnic de 3 ori, preţ de 5 zile.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii