Ridichiile roșii și beneficiile lor curative | Terapia Naturistă

       

RIDICHIILE ROŞII ŞI BENEFICIILE LOR CURATIVE UIMITOARE.

Timid dar sigur ridichiile roşii sau de lună cum li se mai spune, încep să ocupe spaţiul de pe tarabele  din piață ale zarzavagiilor.  Culoarea lor vie ne vorbeşte despre comorile de sănătate pe care le ascund.


Aproximativ 90 % din compoziţia ridichilor este apă, restul fiind un amestec de vitamine( C, B1, B2, B6, B9, A, E) şi minerale (magneziu, potasiu, mangan, cupru biologic şi în cantităţi mai mici fier). Cele mai importante substanţe sunt cele care îi dau gustul  picant şi mirosul uşor înţepător, care au proprietăţi antioxidante, detoxifiante şi antibiotice.

Trebuie menţionat faptul că nu doar rădăcina sau bulbul roşu al plantei sunt comestibile şi utilă în terapii ci și frunzele şi chiar, și seminţele fiind la rândul lor remedii foarte puternice pentru sănătatea noastră.

Rădăcinile se consumă după o spălare atentă şi curăţare dacă este necesară, însă niciodată nu o vom decoji deoarece coaja ei conţine mai multe substanţe benefice decât rădăcina în sine. Pentru a beneficia de efectele ei curative trebuie să consumăm zilnic cam 4-5 ridichii mai mari şi cât mai proaspete. 

Durata acestei cure este de minimum 21 de zile, timp în care o putem consuma simplă sau tăiată felii cu puţină sare, cu suc de lămâie şi ulei de măsline sau pur şi simplu adăugată la salate.

Frunzele ridichiilor se vor consuma doar cele crude şi fragede de culoarea verde viu, pe care le vom spăla foarte bine, apoi le tocăm mărunt şi le putem adăuga în salată sau în ciorbe. Frunzele au un bogat conţinut de vitamina C la care se adaugă o extraordinară cantitate de clorofilă care are puternice efecte detoxifiante, antivirale şi antimutagene.

Seminţele de ridichie roşie sunt cunoscute pentru efectele lor antibiotice, folosind pulberea de seminţe de ridiche peste răni infectate, fiertura lor se aplică pe infecţii fungice.

CE PUTEM TRATA CU RIDCHII

- ficatul şi vezica biliară

- varice şi hemoroizi

- boli de rinichi

- infecţii urinare

- boli de piele ( eczeme alergice, dermatite atopice, acneea, psoriazisul)

- hipertensiunea arterială

- afecţiuni respiratorii (bronşita, astm, sinuzită, tuse productivă, viroze gripale, febră)

APLICAŢII EXTERNE 

Înțepăturile de insecte - sunt tratate cu o rădăcină de ridiche tăiată în două, cu care se freacă bine locul afectat, după îndepărtarea prealabilă a acului. Ridichea face inactive unele substanțe care produc alergie și inflamații, anihilează eventualele bacterii transmise prin înțepătură de insecte.

Vitiligo - cinci linguri de semințe de ridiche măcinate fin sunt macerate în jumătate de pahar de oțet, vreme de o lună,  soluția astfel obținută se aplică pe locul afectat, sub formă de comprese, nu se cunoaște felul în care acționează această plantă pentru refacerea pigmentației, dar este cert că în unele cazuri, tratamentul  funcționează.



Tenul ofilit - se revigorează dacă este frecat în fiecare dimineață cu o rădăcină de ridiche tăiată în două, tratamentul durează  5 minute pentru fiecare obraz. Stimulează puternic circulația sanguină, îndepărtează celulele moarte de la nivelul pielii și stimulează refacerea și întinerirea țesuturilor.

 Tenul acneeic - se aplică se aplică același tratament cu ridichea tăiată în două, cu care se freacă bine părțile afectate, de două ori pe zi, acest tratament are un dublu efect: desfundă  porii  pielii și inactivează bacteriile de la nivelul ei. 


Cele mai bune efecte le are atunci când este dublat de consumul frecvent de ridichi, care au efect  laxativ și detoxifiant.

                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii