Ai atâtea vieţi câte cărţi ai citit


                          Ai atâtea vieţi câte cărţi ai citit

Scris de Dan Biţuică


Ce este mai frumos ca dimineaţa să te trezeşti lângă o cafea aromată,linişte şi o carte ?

Sunt micile bucurii ale vieţii pe care le putem trăi în fiecare dimineaţă ,fiecare din noi. Aşa ne putem teleporta ,prin cărţi putem călători în timp,spaţiu şi în multe momente şi evenimente care au contribuit la formarea socială,de la homo sapiens până în ziua de azi şi mai departe.

 Un om care citeşte nu neapărat devine mai înţelept , nu neapărat devine mult mai bine informat (ceea ce îmi este greu să cred că nu) însă el va deveni sigur mai plimbat , mai experimentat de parcă ar fi trăit mai multe vieţi.


 Nu cu mult timp în urmă am publicat un articol care se referea la ce simte creierul şi ce transformări se produc ,atunci când citim. Când citim creierul este confuz şi nu-şi dă seama de unde este bombardat cu informaţii şi percepe ceea ce citim ca şi cum el trăieşte această acţiune producând involuntar şi pe termen scurt o stare de bine, de fericire , de unde şi dependenţa de a citi.

 Cum unui om care se injectează  cu substanţe interzise ,are nevoie să îşi ia doza la anumite intrevale de timp aşa şi cu oamenii care citesc ,celor care se injectează le produce stări de bine halucinogene aşa şi iubitorului de literatură . Creierul simte nevoia de nou ,de trăiri noi, de experienţe noi ,iar din cauza de timp ,bani etc. nu-i putem oferi mai mult decât o viaţă cotidiană lipsită de culoare ,nu ne rămâne altceva decât CARTEA cu care poţi depăşi barierele ternului prezent .

 Fi sigur că ai să fii mai plimbat ca unul care care chiar se plimbă şi nu deţine informaţie, fi sigur că tu poţi călători în timp ,el nu şi mai fi sigur că tu vei trăi mai multe vieţi . O să ai atâtea vieţi câte cărţi ai citit.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii