Florile de soc - beneficii neştiute pentru sănătate | Terapia Naturistă



CE NU ŞTIAI DESPRE SOC

Socul înfloreşte în lunile mai-iunie şi este recunoscut pentru florile sale parfumate din care se obţine o băutură populară numită socată, dar şi din pricina fructelor sale dulci-acrişoare, de culoare neagră.

Atât florile de soc, cât şi fructele de soc pot fi folosite în sporirea sănătăţii şi a stării noastre de bine.


Florile de soc – beneficii pentru sănătate

 
În aromaterapie parfumul florilor de soc este un tonic cerebral şi un puternic antidepresiv. Terapeuţii recomandă uleiul din flori de soc atât pentru efectele sale aromaterapeutice, cât şi pentru calmarea durerilor reumatice, tratarea arsurilor solare şi afecţiunilor dermatologice.

Uleiul din flori de soc mai este recomandat în combaterea celulitei, în psoriazis, acnee şi dermatite atopice.

Beneficiile socatei şi ale ceaiului din flori de soc

Ceaiul de soc este folosit din timpuri străvechi pentru beneficiile sale, amerindienii utilizând această băutură pentru tratarea febrei şi a durerilor articulare. Studii de ultimă oră certifică beneficiile florilor de soc în tratarea bolilor cauzate de virusuri, în special cele gripale sau cu impact asupra aparatului respirator.

Ceaiul de soc mai este folosit şi în cure de slăbire, în cataplasme pentru combaterea celulitei, în scăderea febrei, în tratarea durerilor reumatice (se recomandă băi fierbinţi pe încheieturi cu ceai de soc) şi în detoxifierea organismului.

Ceaiul de soc prezintă de asemenea efecte laxative, ajutând în detoxificarea colonului și combaterea constipații.

Prin efectele sale diuretice, ceaiul de soc ajută la eliminarea produșilor de metabolism din sânge prin urină curăţând rinichii, prevenind apariția pietrelor sau nisipului la nivelul rinichilor. Ceaiul de soc poate fi folosit ca adjuvant în tratarea infecțiilor urinare.


Aceleași beneficii ca cele ale ceaiului de soc le prezintă şi socata, cu mențiunea ca aceasta este o băutură la care se adăugă şi proprietățile probiotice. Puteţi păstra flori de soc în congelator sau le puteți usca, urmând astfel a le folosi pe tot parcursul anului.

                                                                                            Beneficiile fructelor de soc

Fructele de soc au un gust dulce-acrişor şi sunt mici, de culoare neagră. Conţinutul lor reprezintă un concentrat de nutrienţi, de aceea este indicat să fie consumate în cantități foarte mici, căci altfel pot declanşa reacţii adverse.

Fructele de soc pot fi consumate ca atare sau în diverse preparate ori ca tinctură. Au proprietăți laxative, antireumatice, antioxidante şi analgezice naturale.

                   
                      
                            VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii