O plantă controversată şi beneficiile sale incredibile | Terapia Naturistă



BENEFICIILE MIRACULOASE ALE PLANTEI DE CÂNEPĂ

Fiind asociată cu drogul, renumitul CANNABIS, cânepa sălbatică aproape că a devenit inutilizabilă datorită faptului că a fost făcută uitată, chiar dacă ea are nişte beneficii pentru sănătate extraordinare, însă avem şi alternativa ei, cânepa sălbatică industrială, care este foarte folosită în industria farmaceutică în multe domenii dar mai ales în terapii psihiatrice şi neurologice, având efecte vindecătoare miraculoase în accidente vasculare ischemice, osteoporoză, psoriazis, astm bronşic, neuropatie diabetică, artrită, ulcere varicoase, tromboze, insuficienţă renală progresivă şi în afecţiuni ale ochilor şi a retinei.



Conţine uleiuri volatile, flavonoide, canabispirona, minerale, lipide, proteine, acid ascorbic, betacaroten, acizi graşi riboflavină, fiind considerată foarte eficientă în vindecarea multor boli chiar şi în cele incurabile.

În scop fitoterapeutic se utilizează florile şi tulpinile femele, din care se prepară diverse tincturi, iar din seminţele de cânepă se extrage ulei, cu efecte deosebite asupra sănătăţii şi frumuseţii.

Acțiunile sale hipnotice, analgezice, sedative, antispastice, bronhodilatatoare, antibiotice şi anticonvulsive au un potențial vindecător nebănuit, care a fost exploatat de medicină și transformat în componenţi farmacologici activi de mare însemnătate în menținerea stării de sănătate.



Cânepa poate fi de asemenea administrată cu succes în afecţiuni gastrice grave (cancere), în ulcere gastrice, în afecțiuni ale căilor respiratorii – astm, emfizem, bronşită cronică, în nevralgii, migrene şi în boli psihice, dar și în tratarea bolilor căilor urinare.

Și în medicina populară românească seminţele de cânepă au fost folosite încă din timpuri străvechi pentru uz extern (lapte obţinut din amestecarea energică a seminţelor pisate cu apă caldă), în tratarea rănilor (acţiune antibacteriană) şi, pentru uz intern, în ameliorarea durerilor reumatice, în tratarea bolilor venerice, congestiei pulmonare, vărsături, otrăvire, tuse, hemoroizi, paraziţi intestinali.

Frunzele de cânepă sunt utilizate pentru proprietăţile ei analgezice şi antispasmodice în epilepsie, gută, reumatism.

Uleiul de cânepă, obţinut prin presarea la rece a seminţelor de cânepă este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri naturale. Acesta este recomandat în caz de diabet, colesterol mărit, sindrom premenstrual şi menopauză, afecţiuni dermatologice (eczeme, dermatite atopice, psoriazis, lupus), astm, osteoporoză, cancer.

                            VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii