Gange apa morţii sau apa sfântă ?



Gange apă sfântă ?

 scris de Dan Biţuică

 Cu toate că Gange este un fluviu multă lume îl numeşte pe nedrept RÂU. Este al doilea mare fluviu de pe subcontinentul indian în ceea ce privește debitul . Gange îşi trage numele de la zeiţa venerată de către indieni şi celebrată prin ceremonii fastuoase , zeiţa Ganga care este zeiţa purificării .



 Fluviul, lung de 2.510 km, izvorăște din ghețarul Gangotri, din provincia indiană Uttaranchal, din centrul munților Himalaya, și se varsă în golful Bengalului, prin vasta deltă din Sunderban. Fluviul Gange este considerat unul dintre cele mai murdare fluvii din lume.

 Poluarea extremă a Gangelui afectează 400 milioane de oameni care locuiesc în apropierea lui. Apele fluviului încep să fi poluate chiar de la izvoare. Exploatarea comercială a fluviului a crescut proporțional cu creșterea populației. Gangotriși Uttarkashi sunt exemple. Gangotri a avut doar câteva cabane până în anii 1970 și populația din Uttrakashi a crescut în ultimii ani.



 Mai acum ceva vreme am scris un articol în care prezentam nişte imagini despre ce se întâmplă pe râul Gange din India . Erau imagini reale  , însă mulţi dintre cititori au fost convinşi că fotografiile nu erau chiar reale şi totul este făcut doar pentru SENZAŢIONAL. M-am documentat şi am găsit multe foto însă astăzi voi posta un film documentar realizat chiar de indieni .

Cadavre în putrefacţie plutesc pe ape de unde ciorile şi câinii se înfruptă , iar ceva mai încolo indienii fac baie ,se spală chiar şi pe dinţi cu apa sfântului Gange.Curgând prin zonele foarte populate, Gange colectează cantități mari de poluanți umani, cum ar fi Schistosoma mansoni (un parazit) și coliformi fecali.

Imagini terifiante şi destul de reale care sunt greu de reprodus în cuvinte şi foarte greu de privit, imagini rupte din altă realitate. Pentru indieni acestea sunt  sunt normale însă pentru restul sunt imagini greu de digerat .

  Folosirea apei pentru băut și scăldat prezintă un risc ridicat de infectare. Deși au existat propuneri pentru remedierea aceastei situații, nu s-a înregistrat un progres semnificativ. În decembrie 2009, Banca Mondială a convenit să împrumute Indiei 1 miliard de dolari în următorii cinci ani pentru a curăța fluviul Gange.

În orașul sfânt Varanasi, apele râului Gange, care măsoară 6.4 km lățime la terasele pentru scăldat, sunt o "supă maro de excremente și efluenți industriali". Apa de aici conține 60.000 bacterii bacterii coliforme fecale la 100 ml, de 120 de ori peste limita oficială de 500 coliformi fecali/100 ml. La această concentrație, scăldatul în apa râului este riscant.



 Reputația de lungă durată a Gangelui ca un fluviu purificator pare să aibă o bază în domeniul științei. Mai întâi de toate, fluviul poartă bacteriofagi care distrug bacteriile. Cum s-a raportat într-un program național la Radioul Public, dizenteria și holera sunt distruse, prevenind epidemii pe scară largă. 

Fluviul are o capacitate neobișnuită de a reține oxigen dizolvat, dar motivul pentru care are această capacitate nu este cunoscut.

 E de prisos să mai scriu despre asta şi las imaginile să vorbească pentru mine. Menţionez şi avertizez în accelaşi timp că sunt imagini ŞOCANTE . Vă recomand să vă înarmaţi cu răbdare şi să urmăriţi materialul video de mai jos şi vă veţi convinge cât de şocantă şi dură este lumea în care trăim.

ATENŢIE - IMAGINI ŞOCANTE !!!





sursa filmelor : youtube

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii