Antibiotice naturale, ascunse în cămara ta | Terapia Naturistă




Antibiotice naturale, ascunse în cămara ta 

Trăind într-un mediu poluat, ne expunem unor serioase probleme ce ne pot afecta sănătatea. În jurul nostru există o sumedenie de microbi şi agenţi bacterieni de care, uneori, este bine să ne ferim. Problema devine mai interesantă, cu atât mai mult cu cât nu mai trebuie să te repezi la cutia cu medicamente, ci doar să cauţi prin cămară comorile naturii.

 Usturoiul



 Usturoiul a ocupat primul loc în topul agenţilor curativi, are un efect miraculos asupra problemelor respiratorii, a răcelii, a temperaturii etc.

În Primul Război Mondial se făceau cataplasme cu usturoi ce preveneau infectarea rănilor, în aceeaşi perioadă, usturoiul era folosit împotriva timusului şi sepsisului (septicemiei). 

În timp, oamenii au observat beneficiile usturoiului şi în cazurile de atac de cord, hipertensiune, anumite forme de cancer, probleme cardiace, tromboză, tromboflebită, diabet, infecţii ale pielii şi multe altele.

Alicina din usturoi este o substanţă antimicrobiană ce acţionează ca un antibiotic natural. Această substanţă este eliberată atunci când usturoiul este zdrobit. Nici o altă plantă medicinală nu a atins multiplele beneficii precum ale usturoiului.

 Ceapa



Şi ceapa face parte din aceeaşi familie ca usturoiul, având la rându-i proprietăţi medicinale, fiind bogată în flavonoide. Ceapa are calităţi diuretice şi antiinflamatore, precum şi antioxidanţi puternici care ajută la menținerea sănătăţii sistemului circulator, este duşman al diabetului, al colesterolului ridicat, al problemelor cardiace şi menţine buna funcţionare a tractului digestiv. Îşi face bine datoria şi împotriva răcelii şi a tusei, şi este un bun dezinfectant, pentru înțepături de insecte.
Ghimbirul



De peste două mii de ani, ghimbirul a fost unul dintre principalele ingrediente folosite în medicina alternativă.  Constituenţii din compoziţia sa au abilitatea de a ne ajuta la eliminarea mucusului, prevenind astfel problemele gastro-intestinale sau respiratorii. Consumul regulat de ghimbir ajută la eliminarea stărilor de oboseală, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, stabilizează nivelul de zahăr din sânge, ajută sistemului imunitar, combate cancerul, acţionează ca analgezic etc.

 Turmeric


Turmericul, condimentul auriu, prin prezenţa curcuminei - ingredientul său forte - are efecte puternice ca antibiotic şi antiseptic. Substanţele antiinflamatoare protejează organismul împotriva unor bacterii specifice. Este bun împotriva tăieturilor, a rănilor grave, pentru lepră, psoriazis, eczeme, scabie, cancer, este bun pentru ficat, inimă, tractul digestiv. Turmericul previne şi dezvoltarea tumorilor canceroase.


Vitamina C

Dozele mari de vitamina C au abilitatea naturală de a vindeca infirmităţile rezistente la antibiotice. Din păcate tot, mai multe decese se înregistrează din cauza microbilor rezistenţi la antibiotice.  Fructele şi legumele vin cu acea porţie de vitamina C necesară organismului. Un nutrient solubil în apă, vitamina C are multiple roluri în organism. Ea atacă şi distruge microorganismele din corp,  inclusiv HIV, ajută sistemul imunitar, produce celule albe, repară celulele pielii distruse. Vitamina C este un remediu şi împotriva muşcăturilor de şarpe, difteriei și poliomielitei.

 Mierea

Mierea a fost folosită dintotdeauna ca un antibiotic natural în tratarea diverselor afecţiuni sau boli. Datorită proprietăţilor antivirale, antiseptice, antiinflamatoare, enzimelor antibacteriene, mierea previne multiplicarea şi dezvoltarea anumitor bacterii.

 Ceaiul verde


 Ceaiul verde este un alt antibiotic natural ce ne oferă numeroase beneficii organismului, ajută la moderarea pierderilor de energie pe parcusul unei zile.
Se spune că polifenolii din ceaiul verde dizolvaţi în apă cu puţină sare pot produce elemente antiobiotice non-toxice, atunci când întâlnesc o bacterie, o distrug. Elementele antioxidante din ceaiul verde fortifică sistemul imunitar şi ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor. Ceaiul verde combate E-coli şi Streptococcus în combinaţie cu alte antibiotice.

 Extractul din seminţe de grapefruit

Extractul din seminţe de grapefruit are efecte antivirale, antifungice şi antiseptice, iar datorită multitudinii de substanţe antioxidante din compoziţia sa întregul organism va fi mult mai bine apărat. Este foarte eficient împotriva virusurilor şi a microbilor, a paraziţilor şi a ciupercilor ca: streptococ, stafilococ, salmonella, germeni hemofili, candida, herpes etc. Acest extract poate înlocui cu succes numeroase medicamente pe care le folosim pentru diferite afecţiuni şi boli.

 Uleiul de oregano



Uleiul de oregano este cel mai bun antibiotic natural, studiile repetate au arătat supremaţia acestui ulei. Este un bun antimicrobian ce ţine infecţiile departe. Uleiul de oregano este antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobian, antifungic. Este bun împotriva bolilor tropicale, precum boala piciorului de atlet, a înţepăturilor de insecte, a alergiilor, a acneei,  a sinuzitei, a gingivitei, a problemelor digestive, a bronşitei, a  răcelilor şi lista poate continua.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii