
AURUL DIN CĂMARA TA - GUTUILE
Aceste minunate fructe sunt considerate prinţesele toamnei , ele fiind simbolul lunilor octombrie-noiembrie , având o sursă bogată în zaharuri sănătoase , vitamine A ,B, C, sodiu , fier ,magneziu , seleniu, calciu , fibre şi antioxidanţi.
Sunt fructele copilăriei celor din generațiile mai mari , practic ele deveniseră un simbol al Crăciunului chiar.
Păstrate în locuri întunecoase şi răcoroase , parfumând acest loc cu aroma lor inconfundabilă ,ele se păstrează până în ianuarie târziu , iar secretul păstrării lor cât mai mult timp este să nu fie lovite şi să aibe acel puf protector .
Din cauza taninilor ele sunt înecăcioase , însă după ce le preparăm aceştia dispar , lăsându-ne gustul dulce-acrişor pe care nu îl putem confunda.
Baza preparări lor sunt sub formă de gem şi dulceaţă chiar şi compot , însă un lucru important de ştiut este acela că gutuile sunt eficiente şi în tratarea unor afecţiuni ca hepatita , afecţiuni ale plămânilor , ale rinichilor , ale pancreasului , hemoroizilor , colitei ,.
- reduce colesterolul rău
- au un efect puternic antiviral , consumate în stare crudă sau suc ( pe care îl preparăm : tăiem o gutuie în bucăţi pe care le punem în blender, după care turnăm apă plată şi vom omogeniza până la descompunerea completă a fructului , adăugăm zeama de la o jumătate de lămâie şi miere după gust şi consumăm atunci când suntem răciţi , de 3 ori pe zi ) sau coapte ori ceai din fructe uscate acestea fiind un bun remediu naturist în orice afecţiune virală.
- gutuile menţin tensiunea atrerială în limite normale.
- din cojile de gutuie putem prepara un ceai extrem, de eficient pentru ameliorarea stărilor de greaţă , având şi un puternic efect diuretic .
VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii