Ceaiul de chimen şi beneficiile sale curative | Terapia Naturistă



 LA CE NE AJUTĂ CEAIUL DE CHIMEN 

De obicei cunoaştem chimenul ca fiind un condiment cu un gust şi o aromă inconfundabilă, dar seminţele acestea mai pot fi folosite cu succes şi la ceai, acestea având multiple acţiuni terapeutice ca: infecţii ale tractului urinar, răceli, tuse, febră, bronşită, tratarea împotriva paraziţilor intestinali, fiind foarte bun şi la stimularea imunităţii, creşte apetitul alimentar  pacienţilor care sunt sub tratament chimioterapeutic, este laxativ şi diuretic, fiind o sursă importantă de vitamina C, complexul B şi fibre.



CEAIUL DE CHIMEN ESTE RECOMANDAT PENTRU TRATAREA 

- afecţiunilor stomacale

- ajută la colici

- îmbunătăţeşte digestia

- scade colesterolul 

- combate anemia şi greţurile matinale

- pentru tuse

- pentru gastrită

- pentru balonare

CUM PREPARĂM CEAIUL DE CHIMEN

Pentru asta avem nevoie de o linguriţă de seminţe de chimen, pe care le punem în ibric şi le vom încălzi la foc mare, timp de 5 secunde, după care adăugăm o cană cu apă.

 Lăsăm să dea în clocot, apoi îl îndepărtăm de pe foc şi acoperim cu o farfurioară, timp de 5 minute.

 Se strecoară şi se bea ori simplu, ori îndulcit cu miere.

CONTRAINDICAŢII 

Nu se recomandă consumul ceaiului de chimen femeilor însărcinate, copiilor mici, persoanelor care sunt alergice la chimen.

Consumul excesiv de ceai de chimen dulce poate avea efecte negative asupra sistemului digestiv, cauzând spasme. Chimenul dulce poate fi toxic în doze mari, aşadar nu depăşi doza recomandată.


                             VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii