LA CE NE AJUTĂ CEAIUL DIN FRUNZE DE GUTUI
Dacă avem un asemenea pom, ar trebui ca toamna să-i scuturăm frunzele şi să le uscăm, pentru consumul propriu, dar şi pentru cel al prietenilor sau al vecinilor. Ceaiul din aceste frunze este excelent pentru tratarea multor afecţiuni.
Datorită compusului bogat de vitamine, aceste frunze se folosesc cu succes sub formă de infuzie, pentru stări de depresie, agitaţie, nervozitate, insomnie, având efecte sedative.
Ceaiul din frunze de gutui este folosit şi pentru tratarea insuficienţei cardiace şi a bolilor de ficat. Având proprietăţi diuretice şi epurative, acest ceai ajută la eliminarea toxinelor din organism, implicit ajută la slăbit.
Cu acest ceai din frunze de gutui, diabetul poate fi uşor ţinut sub control, preparând o infuzie dintr-o lingură de frunze uscate şi mărunţite la o cană de apă clocotită, împărţită în trei, consumată cu o oră înaintea meselor principale.
Infuzia din aceste frunze este excelentă şi pentru răceli, gripe, tuse convulsivă, dar şi pentru crizele de astm.
Pentru infecţii gastro-intestinale sau diaree, se va prepara un decoct din 5 gr. de frunze de gutui peste care vom turna 200 ml. de apă clocotită, după care acest decoct îl vom ţine pe baie de aburi încă 20 de minute, îl vom răci şi-l vom turna într-o sticlă (nu plastic) de 0,5 ml. pe care o vom completa cu apă fiartă şi răcită. Se vor lua zilnic 2 linguri, de trei ori.
Vom putea procura ceaiul de frunze de gutui din magazinele de specialitate pe tot parcursul anului, însă să știți că nu-i un ceai ieftin precum ar părea la prima vedere, 20 de gr. ajunge la 19,5 ron, așa că pentru la anul procurați-vă direct din natură.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
1 Comentarii
bine de stiut
RăspundețiȘtergere