Ceaiuri antistres - mod de utilizare şi recomandări | Cafeneaua Subiectelor



            CEAIURI RECOMANDATE ÎMPOTRIVA STRESULUI 

Din păcate, stresul a început, practic, să facă parte din viaţa multora, iar viaţa cotidiană aproape că nu ne mai lasă timp şi pentru noi. Stresul îl recunoaştem după : gura uscată, pulsul accelerat, muşchii încordaţi şi stări inexplicabile de nervozitate.

După cum ştim şi starea vremii joacă un rol important în viaţa noastră; dacă este frig, plouă, ninge, este un timp nu tocmai pe placul nostru, acesta contribuie semnificativ în starea noastră de spirit, amplificând stresul.


Mişcarea ajută foarte mult la eliminarea stresului, yoga este un bun remediu împotriva stresului, însă mai avem un ajutor ce vine din partea NATURII, ceaiurile din plante.

Unul dintre cele mai benefice ceaiuri împotriva stresului este ceaiul de muşeţel, care are proprietăţi sedative, relaxante şi antidepresive. Luptă eficient împotriva insomniei şi calmează indigestia. Datorită conţinutului bogat în flavonoide şi a uleiurilor esenţiale volatile este recomandat şi în tratarea gastriterlor, a colonului iritabil şi a flatulenţei.

Vom infuza o lingură de flori de muşeţel în 150 ml. de apă clocotită, timp de 10 minute, filtrăm şi vom consuma 3 ceaiuri pe zi înaintea meselor.

Un alt ceai foarte bun pentru înlăturarea stresului este ceaiul de mentă, care are proprietatea de a calma, atât fizic cât şi psihic, fiind foarte bun pentru durerile de cap, având capacitatea de a ameliora stările de greaţă, depresie şi anxietate, ajutând eficient în îmbunătăţirea stării de spirit şi a oboselii intelecutale.

Ceaiul de mentă îl preparăm din o linguriţă de frunze uscate peste care vom turna o cană de apă clocotită şi lăsăm la infuzat 5 minute, vom filtra şi vom consuma 3 ceaiuri zilnice, după mesele principale.

O altă plantă care ne ajută în lupta cu stresul este ceaiul verde, care este un bun relaxant natural, datorită conţinutului de teanină, însă ceaiul verde are şi un bogat conţinut de cafeină. 

Ceaiul verde se prepară diferit, de aceea citiţi prospectul de pe cutie, acesta diferind de la sortiment la sortiment.


Ceaiul de floarea pasiunii este unul dintre cele mai populare şi cunoscute ceaiuri de pe bărânul continent, fiind recomandat pentru insomnie, depresie şi anxietate.


Pentru tratamentul insomniei este recomandată infuzia din floarea-pasiunii (se pune o linguriţă de plantă uscată la o cană cu apă clocotită, se lasă la infuzat  5-10 minute, se strecoară şi se bea câte o cană seara, îniante de culcare).



Pentru ameliorarea simptomelor de anxietate, agitaţie nervoasă, sunt indicate infuziile (o cană de 3 ori pe zi) şi tincturile de floarea-pasiunii (25 de picături într-un pahar cu apă, de 3 ori pe zi).

Valeriana este cam cea mai cunoscută plantă care elimină cu mare succes stările de insomnie şi de calmare.


Se poate folosi sub formã de pulbere (de 3 ori, câte un vârf de cuţit pe zi) sau ceai: se preparã o infuzie din 1 linguriţã la 1 canã cu apã. Se bea treptat în cursul unei zile sau seara, înainte de culcare.

                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii