
CUM PREPARĂM ŞI LA CE NE AJUTĂ INFUZIA COMBINATĂ DE COADA ŞORICELULUI
Despre coada şoricelului se cunoaşte faptul că este planta considerată printre plantele cu cele mai puternice proprietăți antiinflamatoare, antioxidante şi cicatrizante din lume.
Infuzia de coada-şoricelului este
recomandată în afecţiunile digestive şi biliare, datorită efectelor coleretice
ale plantei, adică ajută la evacuarea bilei, aceste efecte sunt chiar mai
puternice ca ale plantei de anghinare.
În cazurile de dischinezie biliară, se va consuma o jumătate de cană de infuzie de coada-şoricelului, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale, pe o perioadă de 30 de zile, va urma o pauză de 2 săptămâni, după care, se reia încă 30 de zile.
Infuzia de coada-şoricelului se poate folosi şi în colecistită, asta datorită efectului său antiinflamator şi calmant pentru vezica biliară, ea mai poate fi folosită în cazurile de indigestie şi dispepsie, iar datorită gustului amar, va amplifica secreţia sucurilor gastrice şi va reduce senzaţia de greaţă sau a lipsei poftei alimentare, pentru asta se va consuma o ceaşcă de infuzie combinată de coada-şoricelului, cu 10 minute înainte de mesele principale.
Infuzia combate şi colita şi sindromul colonului iritabil, iar pentru asta se vor consuma 3 căni de infuzie, zilnic, pe o perioadă de 1 lună, cu 2 săptămâni pauză
CUM PREPARĂM INFUZIA COMBINATĂ DE
COADA-ŞORICELULUI :
Vom adăuga 4 linguri de plantă de coada-şoricelului într-un litru de apă, plată pe care o vom lăsa la macerat timp de 8 ore, apoi vom filtra, iar rezultatul obţinut îl vom ţine separat, planta filtrată o vom fierbe într-un litru de apă plată timp de 5 minute, vom lăsa la răcit şi vom filtra, apoi vom amesteca cele două lichide.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT
TOATE !
0 Comentarii