AMAR ŞI SĂNĂTOS - CEAIUL DE PELIN
Pelinul este o plantă cunoscută încă din antichitate şi folosită de oameni pentru sănătate, fiind cunoscut ca un bun tonic cu proprietăţi antipiretice, antispastice, vermifuge şi carminative.
Ce nu se ştie despre pelin este faptul că are şi proprietăţi halucinogene, fiind foarte util în producerea unor medicamente, Absintul, controversata băutură, dar şi a unor lichioruri şi tincturi.
Ceaiul de pelin poate fi folosit pentru tratarea problemelor gastrice, balonare, flatulenţă, indigestie, lipsa poftei de mâncare, dureri gastrice, dar este folosit cu succes şi în afecţiuni ale ficatului, ca icter sau hepatită.
Detoxifică organismul şi întăreşte sistemul imunitar, este un bun remediu împotriva viermilor intestinali şi a altor paraziţi. O cană cu ceai de pelin sau 1-2 linguri de tinctură administrate zilnic, timp de 14 zile, sunt suficiente de a scăpa de viermi sau paraziţii intestinali.
Reglează ciclul menstrual, scade febra, reduce inflamaţiile căilor respiratorii, îmbunătăţind starea generală a pacienţilor afectaţi de răceală şi gripă.
Pentru uz extern se foloseşte sub formă de comprese în tratarea rănilor şi a problemelor cutanate.
Se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată de pelin peste care turnăm o cană de apă clocotită și o lăsăm la infuzat 15 minute, strecurăm şi consumăm lichidul. Pentru a mai diminua gustul amar a ceaiului de pelin, putem adăuga miere sau suc de lămâie. Ceaiul se va consuma întotdeauna proaspăt preparat, de 3 ori pe zi pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înainte de masă.
Contraindicaţia acestui ceai este folosirea mai îndelungată de 22 de zile, poate avea efecte secundare ca ameţeli, insomnii, vărsături, este contraindicat și persoanelor care suferă de infecţii intestinale, sau a sistemului nervos, este intrezis femeilor însărcinate şi a celor ce alăptează.
Pelinul îl vom putea găsi în magazinele de specialitate pe tot parcursul anului.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii