Remedii naturiste împotriva junghiurilor | Terapia Naturistă



REMEDII NATURISTE  ÎMPOTRIVA JUNGHIURILOR

Înainte de toate trebuie să stabilim cu exactitate ce este junghiul, astfel vom înțelege mai bine despre ce vorbim. 

Junghiul, prin definiție, este durerea vie, pătrunzătoare, de scurtă durată, care acționează în zona spatelui, a coastelor, a pieptului, a încheieturilor și chiar a ochilor.

După ce am stabilit ce este și unde are zona de acțiune, e bine de știut că junghiul poate fi combătut și cu remedii naturiste.


Când junghiul apare în zona toracelui, acesta poate fi un simplu junghi sau poate fi ceva mult mai complicat și de nedorit. Acest junghi din zona pieptului poate fi :

- pneumonie 

- cheag de sânge ajuns la nivelul plămânului (tromboembolism pulmonar)

- spondiloză cervicală

- nevralgia nervului intercostal

- infarct miocardic 

În acestuia din urmă ca primă acțiune trebuie luate analgezice, antiinflamatoare, antianginoase, acestea din urmă sunt medicamente care atenuează durerile de inimă. Trebuie să acționăm cu  discernământ și să mobilizăm pacientul în poziția în care se află, fără a-l mișca, apoi apelăm de urgență 112.

Pentru junghi toracic, infuzia de păducel, din flori și fructe, este recomandată și se prepară din o linguriță de plantă peste care turnăm o cană de apă clocotită, pe care o lăsăm la infuzat aproximativ 10 minute și o vom consuma în timpul unei crize sau chiar și preventiv. 
Consumăm ceaiul timp de o lună, apoi facem pauză 5 zile, după care putem relua cura.

O altă recomandare pentru junghiul toracic este infuzia de salvie, pe care o preparăm dintr-o linguriță de frunze peste care vom turna o cană de apă clocotită. O preparăm dimineața și vom consuma câte o gură la o oră.

Pentru junghiul intercostal este recomandată infuzia de frasin (flori și frunze), pe care o preparăm dintr-o linguriță de plantă peste care vom turna o cană de apă clocotită. Lăsăm la infuzat cca. 20 de minute, împărțim cantitatea în 3 și vom consuma câte una după fiecare masă principală.


Pentru junghiul ocular este recomandată infuzia de albăstrele, pe care o vom prepara dintr-o linguriță de flori uscate, peste care se toarnă o cană de apă clocotită,  se lasă la infuzat 20 de minute, strecurăm,  iar după răcire aplicăm comprese.

                           VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii