Dilema dimineților - Ceai sau cafea ? | Cafeneaua Subiectelor



 DILEMA DIMINEŢILOR  - CEAI SAU CAFEA ? 

De multe ori ne întrebăm ce este mai bine să bem dimineaţa : ceai ( verde ) sau cafea ? 

Greu de spus dar şi mai greu de ales , aşa că mai jos aveţi avantajele şi dezavantajele consumului  a celor două băuturi , şi nu vă rămâne ca după ce v-aţi informat să luaţi decizia cea mai bună .

Beneficiile cafelei


Cercetătorii au concluzionat că o ceașcă de cafea pe zi poate reduce cu cel puțin 11 % riscul apariției cancerului de piele .

 Tot cercetătorii mai susțin că femeile care beau 4 cești de cafea zilnic prezintă cu 56% mai puțin riscul de apariție a diabetului  de tip B.

Despre bărbații care consumă cafea , se spune că și ei prezintă un risc mult mai mic de apariție a bolii Parkinson.

Contrar așteptărilor , persoanele care consumă zilnici între 2 -4 cești de cafea prezintă un risc mult mai mic de apariție a bolilor cardiovasculare , asta în comparație cu cei ce nu consumă deloc , sau o cantitate mai mare de 2- 4 cești zilnice.

Vestea bună pentru aceia ce țin la silueta lor , este faptul că o ceașcă de cafea pe zi este o adevărată minune , conform cercetătorilor care susțin că printre alte beneficii , cafeaua reduce riscul de apariție și instalarea celulitei .

Consumul de 3 cești pe zi de cafea ne scapă chiar și de depresie , în cazul doamnelor studiile au arătat faptul că un consum constant de 3 cești de cafea pe zi , reduce cu 15 % riscul de a intra în depresie , comparativ cu cele ce nu consumă deloc sau cele ce consumă mai mult.

Acestea au fost avantajele consumului de cafea pentru sănătate conform cercetătorilor și a studiilor efectuate .


Beneficiile ceaiului



Despre ceaiuri se cunoaște faptul că ele conțin cantități mari de antioxidanți și de polifenoli , substanțe care neutralizează radicalii liberi și reduc riscul de apariție a cancerului.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care consumă 3 - 4 căni de ceai pe zi prezintă un risc mult mai mic de apariție a bolilor cardiovasculare , comparativ cu cele ce nu consumă deloc sau mai mult  de această cantitate.


Cert este faptul că ceaiul verde protejează neuronii și ajută eficient la producerea dopaminei în creier , substanța care reduce substanțial riscul de apariție a bolii Parkinson.

Ceaiul verde conține de asemenea și cantități însemnate de antioxidanți și antiinflamtori , asta înseamnă că încetinește procesul de îmbătrânire.


Studiile au arătat că femeile care au consumat regulat ceai verde , au fost mult mai puțin expuse riscului de apariție a cancerului de sân.

Se spune că o ceașcă pe zi de ceai ajută foarte mult în sănătatea orală . Cercetătorii au concluzionat că persoanele care consumă ceai verde , nu au făcut gingivită și nici probleme majore cu deteriorarea danturii , carii sau căderii acesteia.


După cele prezentate , rămâne să decideți dumneavoastră ce este mai bun și mai gustos să consumați dimineața : CEAI sau CAFEA ?

                        VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii