Salata de păpădie , o minune pentru sănătate | Terapia Naturistă



SALATA  DE PĂPĂDIE, O MINUNE PENTRU SĂNĂTATE!

Planta de păpădie este foarte cunoscută și foarte răspândită în toate regiunile țării, cam pe oriunde. Este o plantă medicinală practic care este folosită în general în bolile biliare și cele hepatice. Frunzele acesteia se colectează înainte de înflorirea ei, iar în timpul înfloririi se colectează tulpinile și florile.

 Perioada cea mai propice pentru colectarea frunzelor este doar primăvara și se pot aduna cam până pe la mijlocul lunii mai, după care acestea devin practic imposibil de consumat, devenind foarte amare și chiar neindicată pentru consum. 

Rădăcinile păpădiei se pot colecta toamna, atunci ele au cel mai puternic efect terapeutic.
Păpădia este un excelent tonic amar, având efecte coleretice, laxative, diuretice, depurative, colagogice, stimulează secreția salivară, gastrică, biliară, intestinală.

Cu un conținut bogat de proteine, glucide, tanin, colină, minerale, ca potasiu, sodiu, fosfor, fier, cupru, siliciu, zinc, magneziu, cobalt, și mangan.

Frunzele conțin vitamine B, C, E, D, și o mare cantitate de vitamina A chiar mai mare decât a morcovilor.

Consumul de păpădie crește apetitul alimentar, îmbunătățește sucul gastric, normalizează circulația sanguină, elimină toxinele, vindecă anemia, scade nivelul colesterolului, arde grăsimile, ameliorează reumatismul, artrita și guta, recomandată în cazurile de hepatită, în tensiunea arterială, în cazurile de diabet, stomac, splină, rinichi.

Salată de frunze proaspete de păpădie. Frunzele proaspete sunt foarte bune de consumat sub formă de salate, alături de alte plante de sezon: salată verde, spanac, ceapa verde. 

Este bine ca frunzele să fie culese dimineaţa devreme, înainte că floarea să se deschidă. Dacă sunt culese după înflorire, în timpul zilei, frunzele pot fi foarte amare. Frunzele de primăvară sunt mai bune la salata decât cele din vară.

Consumați din plin aceste frunze și vă veți simți mai bine.

                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii