
CUM PREPARĂM VINUL DE PĂPĂDIE
Pentru asta vom culege doar florile de păpădie, fără tulpină, iar pentru a prepara 4 litri de vin avem nevoie cam de un borcan de 1 litru plin cu flori de păpădie.
IATĂ DE CE AVEM NEVOIE :
- 1 lămâie
- 4 litri apă
- 1 linguriță drojdie
- 1 kg. zahăr natural sau brun
- flori de păpădie (un borcan de 1 litru, plin cu flori)
Pentru a prepara cantități mai mari înmulțim ingredientele, păstrând proporția.
Spălăm florile bine sub un jet de apă, după care le vom stoarce prin presare, le punem într-un vas, adăugăm zeama de la lămâie și 3, 5 litri apă, punem vasul pe foc și lăsăm să fiarbă 5 minute; după ce acesta a dat în clocot, îndepărtăm vasul de pe foc şi acoperim.
Lăsăm la infuzat 24 h, apoi vom dizolva zahărul în 0,5 l apă rămasă, într-un vas pe care-l vom pune pe foc și îl lăsăm să fiarbă până acesta va lua un aspect de sirop, apoi turnăm peste infuzia noastră, adăugăm și drojdia pe care o vom dizolva în puțină apă caldă, acoperim vasul cu un tifon să nu riscăm ca în el să intre insecte sau altceva și-l vom pune la fermentat, într-un loc ferit de razele soarelui, dar călduros, preț de 48 h.
După trecerea celor 48 de ore, filtrăm şi punem într-o damigeană sau într-un alt recipient din sticlă, însă care are un capac cu găuri, în care vom introduce un furtun, pentru eliminarea dioxidului de carbon.
Vom păstra recipientul la loc întunecos încă o săptămână, timp în care, acesta își va continua procesul de fermentare; după trecerea săptămânii, vom trage lichidul din recipientul nostru prin furtun fără a agita recipientul, astfel vom preveni ca depunerea de pe fundul vasului să nu se amestece cu lichidul.
Vinul îl vom depozita în sticle închise la culoare, le sigilăm bine și-l vom mai lăsa la liniștit încă 30-45 de zile.
După această perioadă, vinul este bun pentru consum și-l vom putea păstra 1 an, în loc răcoros.
Vom consuma câte 80 ml. de vin de păpădie de trei ori pe zi, înaintea meselor, în cure de câte 7-14 zile, maximum.
Vinul de păpădie este un bun detoxifiant natural, purifică sângele, stimulează producția de sucuri digestive, stimulează bila, poate fi util pentru inflamația și congestia ficatului și a vezicii biliare, stimulează splina, pancreasul și ajută la digestie.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii