Ceaiul din coji de ceapă și beneficiile sale | Terapia Naturistă


            

CEAIUL DIN COJI DE CEAPĂ ŞI BENEFICIILE SALE 

Acest ceai, chiar dacă pare banal are efecte vindecătoare destul de remarcabile având efecte diuretice, antispetice, purgative, antihistaminice, antiinflamatoare, el fiind recomandat în tratarea afecţiunilor cardiace, respiratorii şi reuamtice. Aşă că de acum ar trebui să vă gândiţi de două ori înainte de a arunca cojile la gunoi.


Ceaiul din coji de ceapă conţine aceleaşi substanţe vindecătoare ca, ceaiul verde, cojile de mere şi usturoi. 

Previne afecţiunile cardiace şi întăreşte inima datorită conţinutului de de substanţe puternice cu rol de fortifiere a sistemului nostru imunitar fiind excelent pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. Ajută la prevenirea bolilor cardiace şi scade riscul de producere a infarctului miocardic.

Este excelent în tratarea răcelilor şi simptomelor ale gripei, având efecte expectorante puternice. Tusea seacă şi bronşita sunt afecţiuni pe care le putem trata uşor cu ajutorul decoctului de ceapă. Acesta se prepară din 2 cepe întregi, le vom spăla şi le vom pune la fiert cu tot cu coajă în 1,5 l apă şi le vom fierbe preţ de 15 minute. Se va consuma pe stomacul gol şi-l vom îndulci cu puţină miere. 

Este bun şi în cazurile de suprasolictare a vederii, ameliorând simptomele de iritare şi ochi înroşiţi, contribuind semnificativ la menţinerea optimă a vederii.

Preparat dintr-o lingură de coji de ceapă şi 300 ml. apă, ajută mult la reglarea ciclului menstrual. Se va consuma de trei ori pe zi iar cura va dura 7 zile şi va începe în a 10-a zi după terminarea menstruaţiei.

Flavonoidele din conţinutul foilor de ceapă au puterea de a distruge celulele canceroase şi de a lupta împotriva tumorilor.

Pentru dureri de cap şi de muşchi se prepară un ceai dintr-o linguriţă de coji de ceapă şi 200 ml. apă fiartă, lăsând la infuzat, după care strecurăm şi vom consuma jumătate din conţinut la ora 18 şi cealaltă la 21, această cură se va ţine timp de câteva luni neîntrerupt, deoarce efectele se simt după 3 luni.


CEAIUL DE CEAPĂ MAI POATE FI FOLOSIT ŞI PENTRU :

- tratarea picioarelor umflate 

- pentru dereglări ale tractului gastro-intestinal 

- pentru stimularea secreţiei biliare 

- prevenirea spargerii capilariilor.

Ceaiul din coji de ceapă se va consuma doar în ziua în care a fost preparat.

              
                    VĂ DORESC, SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii