Leușteanul - medicamentul din grădină | Terapia Naturistă



MEDICAMENTUL DIN GRĂDINĂ - LEUŞTEANUL. AFLĂ ŞI TU CÂT DE MULT TE AJUTĂ !

Cunoaştem cu toţii proprietăţile deosebite în domeniul culinar al acestei plante aromate care este foarte des folosită în bucătăria românească şi care ne oferă o aromă deosebită, mai ales în ciorbele ţărăneşti, atât de gustoase, însă nu ştim că el este şi un adevărat medicament natural, devenind practic plantă medicinală datorită compuşilor săi are un efect benefic asupra aparatului respirator, endocrin, imunitar, renal şi urinar.


Pentru pietre la rinchi - în sezonul rece când nu putem beneficia de frunzele sale verzi, folosim ceaiul de leuştean uscat, preparat din 2 linguriţe de plantă peste care se toarnă o cană de apă clocotită.

În cistite se va consuma o infuzie de leuştean combinată (frunze şi seminţe), 3 căni zilnice la 2 ore după ce am servit masa.

Retenţie urinară - se vor consuma 20 gr. zilnic de leuştean verde.

Greaţă, dispepsie, dischinezie biliară - se vor mesteca 2-3 frunze de leuştean verde înainte şi după mese.

Dureri în gât, amigdalite, faringite, laringite - se prepară o infuzie puternică din frunze uscate la o jumătate de cană de apă, se va face gargară fierbinte.

Pentru tuse productivă şi bronşite - se vor consuma 3 căni de infuzie combinată caldă. 

Menstruaţii dureroase - se consumă 1 cană pe zi de infuzie din leuştean proaspăt, (cca. 10-12 frunze ), seara şi dimineaţa, cura va dura 21 de zile, acesta va preveni crampele menstruale şi va regla ciclul menstrual.

Pentru circulaţia proastă - vom mesteca zilnic 10-25 gr. sau în salate.

Ulceraţii bucale şi gingivite - mestecăm 5 minute 3,4 frunze proaspete de leuştean, de 4 ori pe zi.

Pentru mirosul neplăcut al picioarelor, se fac băi locale din infuzie combinată de cca. 10 minute.


                                 CUM PREPARĂM INFUZIA DE LEUŞTEAN

Vom pune într-o cană 2 linguriţe de frunze uscate şi dacă este posibil un vărf de linguriţă de seminţe de leuştean, peste care vom turna apă până la jumătatea cănii şi vom lăsa la înmuiat până dimineaţa. 

Strecurăm lichidul în altă cană, iar peste planta rămasă, turnăm tot până la jumătatea cănii, apă clocotită şi lăsăm la infuzat 20 de minute, apoi strecurăm şi amestecăm cele două lichide. Acest rezultat se numeşte infuzie combinată.

Pentru femeile gravide leuşteanul nu este indicat să fie consumat în cantitate mai mare de 3 gr. zilnic

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii