Uleiul de sunătoare şi beneficiile sale | Terapia Naturistă



DOUĂ REŢETE DE ULEI DE SUNĂTOARE - PREPARARE - ADMINISTRARE 

Sunătoarea o cunoaştem foarte bine  ca pe o plantă extrem de benefică pentru sănătatea noastră, datorită faptului că în compoziţia sa se găsesc ulei volatil numit hipercină, taninuri , flavonoide, acid cafeic, acid clorogenic, acizi organici .

De la plantă, cele mai puternice efecte terapeutice le au inflorescenţele sale, iar reţeta de ulei de sunătoare se bazează tot pe florile sale.


IATĂ DE CE AVEM NEVOIE PENTRU A PREPARA ULEIUL DE SUNĂTOARE :

- o mână de flori de sunătoare, proaspăt culese şi mărunţite

- 15 - 20 de migdale

- 100 ml. de ulei măsline sau in

Vom pune toate ingredientele  într-un borcan din sticlă, pe care îl vom închide ermetic şi-l vom depozita într-un loc răcoros şi întunecat. Îl vom lăsa la macerat timp de 21 de zile, iar în acestă perioadă vom întoarce borcanul, zilnic, de cel puţin 2 ori, pentru o macerare mai bună. 

După ce vom deschide borcanul, acesta se va păstra la rece în frigder.

Uleiul de sunătoare este recomandat pentru calmarea durerii şi estomparea umflăturilor dobândite în urma înţepăturilor de viespi şi de albine; se va administra direct pe zonele afectate, prin ungere uşoară.

O altă reţetă de ulei de sunătoare pe care o putem folosi pentru o piele sănătoasă, având efect tonifiant, regenerant, antiinflamator, cicatrizant şi calmant, vindecă arsurile solare şi pielea iritată.

Avem nevoie de un borcan pe care-l vom umple până sus cu flori de sunătoare, apoi vom turna ulei de măsline până vom acoperi florile. Închidem ermetic şi punem borcanul 2 săptămâni la soare. 

Când uleiul va deveni roşiatic, filtrăm prin tifon, apoi vom pune uleiul într-un recipient din sticlă de culoare închisă şi-l vom depozita la rece. După ce am folosit uleiul pe piele, vom evita ca părţile tratate să le expunem  razelor solare.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii