Ceaiul din flori de sânziene și puterea sa curativă | Terapia Naturistă




CEAIUL DIN FLORI DE SÂNZIENE ŞI PUTEREA SA CURATIVĂ

Sunt flori mici şi dese, de culoare galbenă, având un parfum dulce şi gustul foarte amar, ele cresc la marginea pădurilor şi în fâneaţă. Legenda spune că, adunate în noaptea de Sânziene şi împletite în cununi, ele alungă răul şi boala din ograda celui care are cununa.

Ceaiul din florile de sânziene are proprietăţi multiple de ameliorare şi vindecare a unor boli ca: 
- bolile tiroidei, este un bun sedativ ușor, diuretic, depurativ, antiseptic urinar, foarte eficient. 

Acest ceai mai are un efect antireumatic excelent ,laxativ şi chiar uşor afrodisiac.

Recomandările certe ale acestui ceai sunt pentru laringite, tulburările menopauzei, afecţiuni ale aparatului urinar, diminuarea nodulilor tiroidieni. 



Cel mai des, ceaiul de sânziene este folosit maceratul la rece, care se prepară din 250 ml. apă şi o lingură de flori, care se ţin 8 ore, la temperatura camerei, se strecoară şi se bea pe stomacul gol, fiind recomandat mai ales în bolile tiroidiene. 

Se mai foloseşte şi în varianta clasicului ceai, sub forma de infuzie, se pune o lingură de flori într-o cană peste care se toarnă 250 ml. de apă clocotită, se lasă la infuzat 20 de minute, se strecoară şi se consumă pe stomacul gol.


Acest ceai protejează ficatul şi rinichii, pancreasul și splina.  În aceste cazuri, este recomandată infuzia combinată din flori, se pun 2 linguriţe de pulbere de flori de sânziene la înmuiat într-o jumătate de cană cu apă, timp de 8 -10 ore,  după care, în altă cană, se pun 2 linguriţe de pulbere de floare peste care  se va turna o cană cu apă clocotită şi se va lăsa la infuzat 15 minute, apoi se vor amesteca cele două extracte.

Se vor consuma trei căni pe zi înaintea celor trei mese principale, iar tratamentul trebuie administrat timp de 60 de zile, după care se va face o pauză de 30 de zile, apoi se va putea relua. Această infuzie este bună şi pentru cei care suferă de insuficienţă renală care necesită chiar dializă.

Florile de sânziene reglează tiroida, laringita, faringita, în afecţiunile corzilor vocale este recomandată gargara cu infuzie concentrată din sânziene. 

Se toarnă peste trei linguriţe de flori, 250 ml. de apă clocotită, se face această gargară cu câte o cană de infuzie, de 3 ori pe zi. Pentru tiroidă este foarte bun şi maceratul preparat din sânziene şi din coji verzi de nuci, uscate şi măcinate; 3 linguri din fiecare se pun la macerat în 750 ml. de apă rece, timp de 12 ore, se bea câte o cană,  înainte de mesele principale, iar seara se va unge gâtul cu tinctură de sânziene, apoi cu ulei de sânziene.

Aceste flori de sânziene se găsesc în magazinele de specialitate, pe toată perioada anului.

                  VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE!



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii