Liliacul și proprietățile sale curative | Terapia Naturistă



LILIACUL ŞI PROPRIETĂŢILE SALE CURATIVE

Cunoaştem liliacul ca pe un arbust foarte iubit, cu un colorit şi miros inconfundabil, pe lângă celelalte flori el este bucuria sfârşitului de primăvară, înflorind practic în luna Mai. Ce nu ştim despre frumosul arbust este faptul că el are şi proprietăţi curative foarte benefice organismului nostru.

Practic de la el  se folosesc chiar toate părţile.


Florile în afara unui adevărat răsfăţ al mirosului, ele au şi proprietăţi terapeutice pentru diferite afecţiuni precum cele hepatice, reumatice, diabet, respiratorii şi digestive.

Pentru balonări, infuzia de flori de liliac este foarte eficientă dar şi pentru disconfortul hepatic, stări de vomă dar şi pentru stimularea producţiei de bilă. Vom pune într-o cană o linguriţă de flori uscate de liliac, peste care vom turna o cană de apă clocotită, vom lăsa la infuzat cca. 10 minute , filtrăm şi consumăm atunci când avem un disconfort hepatic.

Pentru dureri reumatismale vom prepara un unguent din flori de liliac. Punem într-un recipient 40 g. de flori de liliac peste care vom turna un litru de ulei şi vom lăsa la macerat timp de 2 săptămâni la loc întunecos şi cald. Vom aplica pe zonele dureroase masând uşor. Repetaţi acţiunea de câteva ori pe zi.

Pentru dureri lombare, vom pune o lingură mare cu flori de liliac  peste care vom turna apă fiartă, lăsăm la infuzat timp de 1 oră, filtrăm şi consumăm câte o lingură de 4 ori pe zi .

Pentru diabet este recomandată infuzia din muguri de liliac, vom pune o lingură de muguri, peste care vom turna 1 litru de apă fiartă. Vom consuma 1 lingură de 3 ori pe zi.

Pentru glaucom preparăm o infuzie din liliac alb, o lingură de flori la o cană de apă fiartă, lăsăm la răcit, filtrăm şi aplicăm comprese, pentru 15 minute.

Pentru arsuri este recomandat ceaiul din frunze de liliac , vom fierbe o mână de frunze de liliac într-un litru de apă, până când acesta se va înnegri. Lăsăm la răcit până când devine călduţă se aplică pe zona afectată.

În cazul durerilor de dinţi vom toca 10 frunze de liliac peste care vom turna 500 ml. de apă caldă , acoperim vasul pentru o oră. Filtrăm şi folosim lichidul pentru clătirea gurii insistând mai mult pe zona dureroasă.


Pentru scăderea febrei şi afecţuni repiratorii este recomandată infuzia simplă, preparată din o linguriţă de flori uscate, peste care turnăm o cană cu apă fiartă, lăsăm la infuzat până va deveni călduţă, filtrăm şi consumăm.

Pentru pete şi curăţirea tenului vom folosi decoctul din frunze de liliac fierte în lapte dulce.

Din magazinele naturiste puteţi achiziţiona gemoderivat din muguri de liliac, un tonic cardiac de excepţie. 

Are acţiune coronarodilatatoare, favorizează vasodilataţia arterelor coronare, determinând creşterea irigaţiei sangvine cardiace.

 Se recomandă persoanelor care suferă de insuficientă coronariană cu şi fără angina pectorală, în sechelele postinfarct miocardic, coronarite trombotice şi ca adjuvant în tratamentul de prevenire a infarctului miocardic.

Atenţie! Acest produs va fi administrat cu precauţie femeilor însărcinate şi celor care alăptează, precum şi persoanelor în vârstă, numai la indicaţiile medicului.

                   VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii