
ARBORELE DE TUIA ŞI SĂNĂTATEA
Arborele de tuia îl cunoaştem ca pe un arbore ornamental pe care îl întâlnim foarte des în parcuri şi spaţii verzi , dar ceea ce nu cunoaştem este faptul că acest arbore este şi un bun remediu naturist cu care putem trata multe afecţiuni printre care , durerile reumatismale şi tratează eficient amigdalita .
Planta este considerată toxică datorită mirosului său , ea se poate folosi atât intern cât şi extern . Frunzele şi mugurii arborelui de tuia conţin uleiuri volatile ceea ce înseamnă că avem de-a face cu o plantă cu puternice proprietăţi terapeutice. Pentru tratamentul intern cu tuia se va consulta un medic şi doar la recomandarea lui se poate folosi .
Pentru pietre la rinichi putem folosi infuzia de muguri de tuia care ne ajută să eliminăm pietrele . Pentru a prepara această infuzie vom folosi 20 gr. de muguri peste care vom turna 1 litru de apă clocotită , pe care o lăsăm la infuzat cca. 10 minute , după care vom filtra şi vom consuma 3 căni pe zi.
Cu tinctura de tuia vom calma durerile provocate de artrită , vom prepara din 100 gr. de frunze de tuia pe care le vom macera în 500 ml. de alcool de 60 de grade , timp de 10 zile. Vom agita zilnic recipientul în care este depozitat maceratul , după cele 10 zile vom turna maceratul în recipiente mai mici , după care îl putem folosi extern aplicând comprese pe locurile dureroase .
Cu tinctura de frunze de tuia putem elimina şi negii , aplicând un tampon îmbibat în tinctură peste negi , îl lipim cu un plasture şi menţinem pansamentul pe parcursul zilei . Repetăm procedura până când negii vor dispărea.
Deasemenea rinita o putem trata prin inhalarea aburilor emanaţi de tinctura de tuia . Vom fierbe în 500 ml. de apă trei linguri de alcoolatura de tuia pe care o obţinem din frunze de tuia în alcool alimentar , acoperim capul cu un prosop şi inhalăm aburii preţ de 10 minute.
Pentru curăţarea tenului vom prepara o soluţie din 100 ml. apă distilată în care amestecăm 2 linguriţe de tinctură de frunze de tuia . Pentru bătături şi mirosul neplăcut al picioarelor vom face băi fierbinţi în care vom pune frunze de tuia.
Precauţie : frunzele de tuia consumate ca atare pot fi toxice .
VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii