Iarba grasă şi beneficiile sale pentru sănătatea ta | Terapia Naturistă





IARBA GRASĂ -TRATAMENTE - PROPRIETĂŢI



Cu toţii cunoaştem această iarbă grasă ,aşa cum este numită în popor, ea este, de fapt, o plantă medicinală comestibilă, pe care mulţi dintre noi o ignorăm din lipsa de informaţie şi din cauza faptului că o găsim foarte des pe câmp, printre diferite culturi, în grădini, iar asta ne face să nu o luăm în considerare.




Frunzele sale au în compoziţia lor un bogat conţinut de vitamine ca C, B, E, şi PP, fier, magneziu,calciu, seleniu, mangan, potasiu, acizi graşi Omega – 3, dar conţine, ca şi fasolea, proteine vegetale.


În scop medicinal, folosim tulpina, frunzele şi florile, practic, întreaga plantă aeriană. Planta se retează cu foarfeca de la 6 - 8 cm. deasupra solului şi o putem folosi atât proaspătă, cât şi uscată.

Tratamente cu iarbă grasă:

Boli de ochi şi spasme musculare, spălăm bine planta, o  vom toca mărunt (frunze, tulpină, flori), o opărim şi vom aplica, pe zonele afectate, comprese, pentru o jumătate de oră.


Boli de rinichi, se pune 1 lingură de plantă tocată mărunt la fiert, cu o cană de apă, la foc domol, timp de 7 minute, după care o vom lăsa să infuzeze timp de 2 ore. Vom consuma câte 50 ml. de ceai, de 4 ori pe zi. Este recomandat în litiază renală, tulburări hepatice, diabet, boli renale, ateroscleroză, edeme.

Mătreaţă şi seboree, vom prepara un ceai din 5 linguri de plantă uscată peste care vom turna 1 litru de apă clocotită, lăsăm la infuzat pentru 10 minute, iar apoi, când este călduţ ,vom spăla părul cu acest ceai. Vom face acest tratament de 2 ori pe săptămână.

Psoriazis, vom folosi o linguriţă de seminţe pisate de iarbă grasă pe care le macerăm în 150 ml. de ulei de brusture; se aplică acest lichid, prin tamponare, pe zonele afectate.

Insomnie şi balonare, vom pune 1 linguriţă de seminţe de iarbă grasă la infuzat, într-un pahar cu apă, timp de 6 ore, vom lua câte 2 linguri din lichid, de 2 ori pe zi, la prânz şi seara.

Colită ulceroasă, vom pune o lingură de plantă uscată peste care vom turna o cană de apă clocotită, apoi îl mai fierbem la foc mic, timp de 10 minute, lăsăm la infuzat 2 ore. Vom consuma 50-70 ml., de 3 ori pe zi.

Lăstarii tineri de iarbă grasă se pot consuma în salate împreună cu alte legume sezoniere, datorită compusului de vitamina C, ei au un gust plăcut acrişor, frunzele se pot folosi în ciorbe, supe, tocăniţe de legume, sosuri cu carne, iar seminţele de iarbă grasă se pot consuma prăjite şi ele ca şi cele de floarea soarelui sau dovleac.

Iarba verde este renumită pentru scăderea nivelului de zahăr din sânge şi colesterol, previne diabetul şi ateroscleroza.

Nu este recomandat consumul de iarbă grasă celor care suferă de hipoglicemie, hipertensiune, bradicardie sau crize diencefalice.


                     VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii