Vinul cu pelin - beneficii, preparare, administrare | Terapia Naturistă



VINUL CU PELIN - CALITĂŢI TERAPEUTICE

Planta de pelin este una dintre cele mai cunoscute plante datorită gustului său amar, dar şi a mirosului foarte aromat şi inconfundabil. Ştim despre pelin că are efecte terapeutice uimitoare mai ales în bolile de ficat şi are efecte cicatrizante uimitoare.

Pe vremuri era folosit ca deodorant pentru cameră, dar era folosit şi la fabricarea săpunului de casă conferindu-i acestuia un miros proaspăt şi cu efecte antimicrobiene pentru haine şi ţesături.


Pelinul este folosit de secole pentru a conferi vinului un gust special, amărui-aromat. Vinul cu pelin nu este însă doar un excelent aperitiv, ci are şi calităţi terapeutice de excepţie, cu condiţia să nu fie consumat în exces.

 Acest vin se poate pregăti acasă, din 20-30 grame plantă proaspătă, pelin comun sau pelin alb, adăugată la 1 litru de vin de calitate, de preferinţă sec, roşu (merlot).

 Macerarea, la temperatura camerei, durează 2 săptămâni, după care lichidul se strecoară şi se păstrează la rece, în recipiente din sticlă închisă la culoare.

Băut cu 15-30 minute înainte de masă, câte 1-2 pahărele mici, vinul cu pelin este aperitiv, tonic general, uşurează digestia, îmbunătăţeşte activitatea ficatului şi a bilei.

 Consumat regulat, în combinaţie cu alte tratamente naturale, ajută şi la eliminarea unor paraziţi intestinali şi poate stimula fertilitatea, dacă este consumat îndulcit cu miere. 

Vinul cu pelin nu trebuie consumat în timpul unor tratamente medicamentoase şi nici de către persoanele hipertensive sau alte categorii de bolnavi cărora le este interzis consumul de alcool şi a celor alergici la pelin.

 Pelinul nu este recomandat gravidelor, femeilor care alăptează şi bolnavilor cu afecţiuni nervoase sau cu afecţiuni acute intestinale.

                    VĂ DORESC SĂNĂTATE CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii