Orezul negru și sănătatea | Terapia Naturistă

 
                   

    

  SĂNĂTATEA DIN OREZUL NEGRU 

Când spunem orez imediat creierul ne procesează imaginea acelui mic bob, alb şi lunguieţ semitransparent, dar nu mulţi dintre noi folosim și un altfel tip de orez, orezul negru. 

O veche legendă chinezească spune că orezul negru fiind foarte rar era consumat numai de împăraţii Chinei şi a fost interzis să fie consumat de către oamenii de rând de unde şi-a luat şi numele de OREZUL INTERZIS.

Pe scară ierarhică în funcţie de valoarea nutriţională orezul alb este pe ultimul loc, apoi urmează orezul brun, apoi cel roşu şi pe primul loc este orezul negru, care este mai puţin popular pe continentul nostru.

Orezul negru este mult mai bogat nutritiv decât toate celelalte soiuri ale orezului, conţine aminoacizi fitonutrienţi şi fitochimicale şi astfel asigură o mult mai mare cantitate de antioxidanţi .

 Având în conţinutul său minerale importante pentru sănătatea noastră ca : fier, calciu, zinc, cupru, mangan, seleniu şi vitaminele B şi E.

Culoarea sa este dată de pigmenţii flavonoizi sau antocianini care au un rol foarte important în prevenirea multor boli cu caracter cronic, printre ele aflându-se bolile cardiovasculare, boala Alzheimer, diabet, cancer .

 Este un bun antioxidant şi antiinflamator natural prevenind astfel formarea plăcilor artereosclerotice din arterele inimii şi implicit a unui atac de cord. 

Reduce nivelul de trigliceride care sunt factori de risc pentru accidentul vascular cerebral şi afecţiunilor cardiace. 

Contribuie eficient şi la scăderea colesterolului rău din sânge.

Este mai greu de gătit comparativ cu orezul obişnuit, trebuie ţinut la frigider şi consumat în timp de 3 luni după ce desfacem cutia.

Trebuie spălat foarte bine înainte de a fi gătit şi ca să mai reducem din timpul preparării sale este recomandat înmuierea sa în apă cel puţin o oră.

Ca regulă pentru preparare la fiecare cană de orez se vor adăuga două cu apă, lăsând la fiert timp de 30 de minute sau o oră în cazul în care nu l-am înmuiat înainte.

 Datorită pigmenţilor săi puternici orezul negru va colora şi celelalte legume cu care este combinat, iar după ce a fost fiert va căpăta o culoare mov închis.

                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ  DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii