Relaxarea întregului organism prin masajul tălpilor | Terapia Naturistă




CUM NE RELAXĂM ÎNTREGUL ORGANISM PRIN MASAJUL TĂLPILOR

Picioarele noastre au nevoie de mult mai multă atenţie, ele fiind unele dintre cele mai neglijate părţi ale corpului. Totuşi, ar trebui protejate zilnic cu multă atenţie, însă nu băgăm acest aspect în seamă, din păcate, doar atunci când ele încep să ne doară. Atunci chiar ne trebuie un masaj calm şi intens al tălpilor.



Ele sunt centrul de stabilitate al corpului,  ceea ce înseamnă că toată greutatea corporală pune toată presiunea kilogramelor pe ele, iar în afara acestui fapt mai trebuie să suporte şi şosetele din materiale sintetice sau alte materiale, nu chiar convenţionale, încălţări incomode cu tălpi rigide care duc la oboseala prematură şi chiar tot efortul pe care-l faci în întreaga activitatea a zilei .

Stă în puterea noastră să le oferim picioarelor noastre un mai bun confort, prin încălţăminte cât mai comodă, prin şosete de bună calitate şi, nu în ultimul rând, seara înainte de culcare, un binemeritat masaj.

Despre masaj se poate scrie multe pagini, el fiind practicat chiar şi cu 5000 de ani în urmă de către greci, egipteni, persani, romani, japonezi şi chinezi .

 În timp, masajul s-a perfecţionat,  descoperindu-se că în talpă sunt reprezentate diferite părţi ale organismului nostru şi centrii lor nervoşi.


 Prin masaj, se asigură o mai bună circulaţie a sângelui, fiind foarte importantă pentru fiecare organ în parte.

De asemenea, masajul este foarte eficient împotriva durerilor de cap, de spate, tensiunilor muşchilor din zona gâtului şi a umerilor şi chiar a crampelor musculare.

Masajul îmbunătăţeşte nu doar circulaţia, ci şi a limfa, creşte energia, echilibrează sensibilitatea, relaxează, elimină stresul şi detoxifică.

 Mersul desculţ chiar are legătură cu energia nevăzută a spiritului cu universul, de aceea este foarte recomandat ca de câte ori avem posibilitatea să mergem desculţ să o facem fără să şovăim.

CUM SĂ ÎŢI FACI SINGUR MASAJ

Facem un duş pentru a detonsiona muşchii încordaţi, apoi folosim o cremă pentru a uşura frecarea zonelor pe care le vom masa, vom începe masajul gleznei, apoi vom continua cu călcâiele şi apoi cu vârfurile după care vom repeta aceste mişcări de mai multe ori. 

Prindem piciorul cu ambele mâini şi masăm circular fiecare deget în parte, masează talpa dinspre centru spre părţile laterale, folosind mişcări circulare mici şi mărim apăsarea pe măsură ce continuăm, adică crescând presiunea apăsării.

TALPA PICIORULUI ESTE OGLINDA CORPULUI TĂU


Sunt hărţi care indică clar unde sunt situaţi centrii nervoşi din talpă şi ar fi bine ca şi noi să cunoaştem asta. Dacă simţim durere în timpul masajului în talpă înseamnă că avem probleme cu organul care este reprezantat de zona repectivă.



SITUAŢIILE CÂND MASAJUL NU ESTE RECOMANDAT

Infecţii, răni deschise, rupturi de muşchi, fracturi ale oaselor, tumori grave, inflamaţii, artereoscleroză într-un stadiu avansat, inflamaţii, osteoporoză.




În afara acestor afecţiuni, masajul reprezintă o adevărată sărbătoare a întregului organism şi rezulatele masajului nu apar chiar pe loc, doar la nivelul relaxării şi a bunei noastre dispoziţii. 


Ca rezultate şi ca metodă de tratament pot apărea după câteva săptămâni sau chiar luni, însă nu uitaţi, respectaţi-vă picioarele, ele duc tot greul !

                 VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii