Cum să preparăm creme şi alifii naturale chiar la noi acasă | Cafeneaua Subiectelor




CREME NATURALE - PREPARARE - BENEFICII - ADMINISTRARE

 Nu există femeie să nu se întrebe dacă o alifie naturală preparată chiar de ea în casă este mai eficientă , mai ieftină şi mai benefică , ei bine răspunsul poate fi unul clar DA, însă dacă ştim cum să prepară şi din ce , atunci succesul este garantat.



 Ei bine astăzi voi încerca să vă  prezint câteva reţete de creme , care vă va fi de mare ajutor , mai ales acum pe căldură.

 Este adevărat faptul că cele preparate în farmacii sunt dozate şi grămuite , însă nici ale noastre nu vor fi mai prejos , iar în plus reţetelor noastre se mai adaugă şi factorul psihologic care funcţionează extraordinar în orice fel de tratament , pentru că ştii că-s preparate chiar de tine şi mai ştii faptul că alifiile tale sunt mereu proaspete cu principiile active forte.

Vom începe cu reţeta unui gloss pentru buze

 Gloss de buze


Acesta este o reţetă testată de generaţii , care hrăneşte buzele şi le dă o strălucire aparte .

 Iată de ce avem nevoie :

 - 20 gr. de ceară de albine

 - 20 gr. de ceară albă

 - pigment

 - 50 ml. ulei de ricin



 Mod de preparare

 Punem într-un vas uleiul de ricin după care adaugăm ceara albă și ținem la foc mic până când se topeşte.

 Adaugăm ceara de albine și pigmentul , amestecăm până ce se omogenizează. Lăsăm să se răcorească şi turnăm în cutiuţe mai vechi de pudră sau de farduri.

Balsam antimicoze

Acest balsam este foarte eficient în tratarea micozelor picioarelor şi trebuie folosit până când acestea vor dispărea definitiv.

 Ingrediente:

 - 750 ml ulei de măsline

 - 10 gr. de rozmarin

 - 40 gr. ceară de albine

 - 20 gr. rădăcină de tătăneasă



 Mod de preparare.

 Amestecăm plantele mărunțite cu uleiul şi le ținem o jumătate de oră pe foc, la bain-marie. După ce s-a răcorit, stoarcem bine preparatul într-un săculeţ de tifon, apoi lăsăm peste noapte. Dimineaţa, topim ceara de albine şi amesteciăm până la omogenizare cu plantele fierte şi stoarse.

Cremă de gălbenele

Vestita cremă de gălbenele o cunoaştem ca pe un cicatrizant , dezinfectant natural recomandat pentru răni uşoare şi multe alte afecţiuni ale pielii.

 Ingrediente:

 - 40 g. ceară de albine

 - 500 g. flori de gălbenele uscate

 - 40 g. de ulei de măsline

 - 40 g. unt de cacao

 Mod de preparare.

 Punem gălbenelele într-un borcan, turnăm peste ele uleiul de măsline, acoperim şi lăsăm la macerat 2-3 săptămâni.



 Strecurăm maceratul şi îl punem la foc mic, adăugăm ceara şi untul de cacao și amestecăm. Când s-a topit totul, lasă să se răcorească, apoi turnăm în borcane închise la culoare care se închid ermetic.

Alifie pentru unghii

Această alifie are rolul să ajute unghiile să crească mai repede dar şi mai sănătoase

Ingrediente:

 - o jumătate de linguriţă de piper roşu

 - 10 picături de apă clocotită

 - 1 linguriţă de cremă de mâini

 Mod de preparare:

 Amestecăm bine toate ingredientele şi apoi lăsăm amestecul la aburi zece minute. Răcim amestecul şi îl întindem pe unghii, aşteptăm 15-20 de minute, apoi clătim mâinile. Se foloseşte maximum o dată pe lună.

Pomadă pentru sâni

În afară de o alimentație sănătoasă și de gimnastică, după 30 de ani, sânii tăi au nevoie de masaj. Cele mai bine sunt cremele pe bază de mărar.

 Ingrediente:

 - 1 linguriţă de seminţe de mărar

 - 3 linguri de miere

 - 10 g. de ceară de albine

 Mod de preparare.

Topim ceara la foc mic, apoi adăugăm mierea și semințele de mărar, amestecând continuu. Lăsăm pomada să se răcească şi o aplicăm zilnic pe sâni şi pe decolteu, dar numai pe pielea foarte-foarte curată.



 O altă cremă pentru sâni

 Amestecăm o linguriţă cu pulbere de isop (plantă uscată şi măcinată foarte fin) cu ulei de măsline, astfel încât să obţinem o cremă uleioasă. Te masezi în fiecare seară înainte de duş, pentru sâni fermi.

 O cremă excelentă pentru masajul anticelulitic: 1 parte de petale de margarete amestecată cu 1 parte ulei de măsline. Lăsăm câteva ore după care amestecăm bine. Are efect și în tonifierea tenului.

Alifie cu propolis

Este excelentă în tratarea micozelor, rănilor deschise, infecțiilor de la nivelul pielii. Punem într-un vas 75 ml ulei de soia sau de porumb şi-l aşezăm pe baie de abur. Când începe să clocotească, adaugăm 25 g de pulbere de propolis, stingem focul şi amestecăm bine, până la omogenizare. 

Filtrăm prin tifon dublu, cât este încă fierbinte. O păstrăm în borcănele din sticlă de culoare închisă cu gura largă, care pot fi închise ermetic. Aplici pe locul infectat o dată sau de două ori pe zi.


                        VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii