Bitterul suedez sau „ Elixirul vieții” - regenerează ficatul - preparare - administrare | Terapia Naturistă



BITTERUL SUEDEZ - ELIXIRUL VIEȚII

Această băutură medicinală ajută la menținerea sănătății și la refacerea organismului. A fost creat în urmă cu 500 de ani de un alchimist necunoscut până atunci, pe nume Paracelsus. 




El a reușit să prepare această băutură medicinală din cel puțin 50 de plante. Rețeta nu s-a păstrat intactă până în zilele noastre, iar multe dintre plante au fost înlocuite, dar acest elixir a rămas la fel de popular și eficient pentru sănătatea noastră. 

Având proprietăți vindecătoare, bitterul suedez este renumit pentru creșterea imunității, combate problemele digestive, reglează psihicul, dar cel mai eficient este pentru regenerarea ficatului. 

Multe dintre ierburile folosite la prepararea bitterului sunt recomandate pentru afecțiunile cardiace, renale și a
le bolilor de piele. 

Este recomandat și pentru uz extern, compresele cu bitter grăbe
sc vindecarea rănilor, înlătură durerile de cap și ameliorează durerea în urma înțepăturilor de insecte.

REȚETA DE CASĂ A BITTERULUI SUEDEZ

În general, ne place și preferăm produsele preparate chiar de noi acasă și chiar și această băutură miraculoasă o putem prepara chiar noi cât mai natural.

Plantele pe care le putem folosi la prepararea acestui medicament natural sunt:

- păpădie

- sunătoare

- coada calului

- rostopască

- valeriană

- mesteacăn

- roiniță

- tuia

- ginseng siberian

- crețișoară

- mărar

- mahiran

- lemn dulce

- lumânărică

- ienupăr

- pufuliță

- rozmarin

- tătăneasă

- cimbrișor

- busuioc

- pelin

- brusture

- scorțișoară

- lichen de piatră

- cătină

- ganoderma

- salcâm

- urzică

- ghimpe

- lavandă

- tătăneasă

- armurariu

- crușin


- iarbă mare



Plantele le vom cântări și din fiecare soi vom adăuga între 5 - 30 gr. Amestecăm acest mix de plante cu 3 litri de alcool de 38 - 40 %. Vom pune recipientul cu dop la umbră și răcoare, unde îl vom ține 14 zile, timp în care vom agita recipientul de două ori pe zi.

După macerare, vom strecura bitterul printr-un tifon și-l vom depozita în sticle închise la culoare. Poate fi păstrat mai mulți ani la rând, mai ales că această băutură este mai benefică mai veche.

Se v
or consuma profilactic 2 lingurițe pe zi, dimineața și seara sau îl putem dilua cu apă sau ceai în proporție de 1 linguriță la cană de apă sau ceai. Nu este indicată consumarea bitterului nediluat.

Plantele le găsim tot timpul anului în magazinele de specialitate.
                  
                   VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii