O altfel de dulceaţă - Dulceaţa de ardei iute | Terapia Naturistă

  
            
  REŢETĂDULCEAŢA DE ARDEI IUTE 

Dulceaţa din ardei iute este un excelent ingredient pentru fripturi, rasol şi a multor  preparate din carne, însă este şi un excelent remediu naturist  care poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostata, plamâni, pancreas si poate opri un atac de cord în maxim 30 de secunde. 

Deci avem toate motivele din lume să încercăm această minunată dulceaţă care ne aduce multe beneficii cu costuri destul de mici.

 Iată de ce avem nevoie  : 



Ingrediente:

- 1 kg ardei iuţi, de toate culorile, roşii, verzi, portocalii 

- 0,5 kg ardei capia mici, tot iuţi; 

- 3 linguri cu vârf de ghimbir, tocat julienne;

- 1 kg zahăr cristal; 

- 1 litru oţet alb de 9°;

Mod de preparare



Ardeii se spală şi se zvântă. Se curăţă de cotoare, seminţe şi nervuri. Se toacă mărunt la cuţit şi se pun într-un castron în aşteptare.

 Ghimbirul se toacă julienne şi se pune peste ardeii tocaţi.

 Într-o cratiţă smălţuită sau de inox, de 4-5 litri, pregătim siropul dintr-un kilogram de zahăr şi un litru oţet, pe care îl fierbem 20-25 minute, după care punem ardeiul tocat şi ghimbirul, amestecăm cu o lingură inoxidabilă, lăsăm să dea câteva clocote, închidem focul şi acoperim cratiţa pe care o lăsăm să se odihnească 2-3 ore, timp în care are loc fenomenul de plasmoliză.

După trei ore, dăm drumul la aragaz şi fierbem dulceaţa descoperit, la foc domol, până se leagă.


 Asta ar trebui să se întâmple cam după 40-50 minute. Nu-i nevoie de încercare, nu se va întâmpla nimic cu ea, asta-i dulceaţă rezistentă.

 Când e gata, închidem focul şi o lăsăm să se răcească, după care o punem în borcane curate, le sigilăm, le etichetăm şi le depozităm în loc răcoros, întunecos şi uscat .

SFATURI 

- operaţia de scoatere a seminţelor şi a nervurilor din ardeiul iute poate deveni puţin neplăcută datorită faptului că ne poate provoca arsuri la degete iar recomandarea este să folosiţi mănuşi sau dacă nu, după finalizarea operaţiunii spălaţi mâinile cu săpun şi apă din abundenţă, folosiţi chiar şi o periuţă.

-  când fierbem oţetul cu zahărul asiguraţi-vă că încăperea este bine aerisită şi deschideţi ferestrele ca aerul din cameră să nu devină greu de respirat.

- consumăm cu moderaţie dulceaţa şi trebuie ţinut seama de toleranţa stomacului dumneavoastră

                                    EU VĂ UREZ CURAJ ŞI SPOR LA TREABĂ!
După trei ore, dăm drumul la aragaz şi fierbem dulceaţa descoperit, la foc domol, până se leagă. Asta ar veni cam 40-50 minute. Nu-i nevoie de încercare; nu se va întâmpla nimic cu ea; asta-i dulceaţă rezistentă. Când e gata, închidem focul şi o lăsăm să se răcească, după care o punem în borcane curate; le sigilăm, le etichetăm şi le depozităm în loc răcoros, întunecos şi uscat .Mod de preparare: Ardeii se spală şi se zvântă. Se curăţă de cotoare, seminţe şi nervuri. Se toacă mărunt la cuţit şi se pun într-un castron în aşteptare. Ghimbirul se toacă julienne şi se pune peste ardeii tocaţi. Într-o cratiţă smălţuită sau de inox, de 4-5 litri, pregătim siropul dintr-un kilogram de zahăr şi un litru oţet, pe care îl fierbem 20-25 minute, după care punem ardeiul tocat şi ghimbirul, amestecăm cu o lingură inoxidabilă, lăsăm să dea câteva clocote, închidem focul, acoperim cratiţa şi-o lăsăm să se odihnească 2-3 ore, timp în care are loc fenomenul de plasmoliză. După trei ore, dăm drumul la aragaz şi fierbem dulceaţa descoperit, la foc domol, până se leagă. Asta ar veni cam 40-50 minute. Nu-i nevoie de încercare; nu se va întâmpla nimic cu ea; asta-i dulceaţă rezistentă.
Când e gata, închidem focul şi o lăsăm să se răcească, după care o punem în borcane curate; le sigilăm, le etichetăm şi le depozităm în loc răcoros, întunecos şi uscat
Citeste mai mult: adev.ro/or5p2z Maestrul bârlădean Nicolae Curelea ne învaţă care sunt paşii pentru a obţine o dulceaţă de ardei iuţi ”ca la carte”. Ingrediente: 1 kg ardei iuţi, de toate culorile: roşii, verzi, portocalii etc.; 0,5 kg ardei capia mici, tot iuţi; 3 linguri cu vârf de ghimbir, tocat julienne; 1 kg zahăr cristal; 1 l oţet alb de 9°; Mod de preparare: Ardeii se spală şi se zvântă. Se curăţă de cotoare, seminţe şi nervuri. Se toacă mărunt la cuţit şi se pun într-un castron în aşteptare. Ghimbirul se toacă julienne şi se pune peste ardeii tocaţi. Într-o cratiţă smălţuită sau de inox, de 4-5 litri, pregătim siropul dintr-un kilogram de zahăr şi un litru oţet, pe care îl fierbem 20-25 minute, după care punem ardeiul tocat şi ghimbirul, amestecăm cu o lingură inoxidabilă, lăsăm să dea câteva clocote, închidem focul, acoperim cratiţa şi-o lăsăm să se odihnească 2-3 ore, timp în care are loc fenomenul de plasmoliză. După trei ore, dăm drumul la aragaz şi fierbem dulceaţa descoperit, la foc domol, până se leagă. Asta ar veni cam 40-50 minute. Nu-i nevoie de încercare; nu se va întâmpla nimic cu ea; asta-i dulceaţă rezistentă. Când e gata, închidem focul şi o lăsăm să se răcească, după care o punem în borcane curate; le sigilăm, le etichetăm şi le depozităm în loc răcoros, întunecos şi uscat

Citeste mai mult: adev.ro/or5p2z

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii