Ceaiul de anghinare şi fierea | Terapia Naturistă



CUM PREPARĂM CEAIUL DE ANGHINARE ŞI CUM NE AJUTĂ

Din păcate tot mai multe persoane încep să sufere din cauza acestei afecțiuni, a fierii bolnave. Ce duce la acest deficit de sănătate, prima şi cea mai responsabilă este alimentaţia necorespunzătoare, însă şi alte cauze. 

Iată câteva dintre acestea:


 - scăderea bruscă în greutate 

 - utilizarea contraceptivelor

 - obezitatea

 - diabetul zaharat

 - colesterol crescut şi a trigliceridelor

 - consumul de alcool

 - alimentaţia bogată în zahăr

 - constipaţia

 - alimentaţia fără grăsimi care duce la lenevirea fierii

 - alimentaţia săracă în fibre şi vegetale 

Simptomele că fierea este bolnavă sunt: vărsăturile, greaţa, sensibilitatea la anumite mirosuri, dureri subcostale, febră, icter.

Alimentele care contractă fierea şi pe care trebuie să le evităm sunt : maionezele, grăsimile de orice fel, salata de vinete sau orice fel de salată cu ulei, fripturile grase, afumăturile, smântâna, prăjelile, tochiturile, ouăle şi chiar şi ciocolata.

Din fericire pentru această afecţiune a fierii avem destule remedii naturiste însă pentru astăzi vom vorbi despre acest dar al naturii care este ANGHINAREA.

Această plantă minune în bolile ale fierii şi a ficatului conţine cinarină, acidul clorogenic care ne ajută să eliminăm vezica biliară, prevenind astfel crizele biliare dar şi a apariţiei calcullilor biliari sau în termeni populari pietre la fiere. Anghinarea ajută la secreţia lichidului biliar într-o cantitate suficientă şi cu o compoziţie potrivită prevenind astfel indigestiile.

Un bun remediu naturist este infuzia de anghinare pe care o preparăm din 250 ml. apă clocotită şi o linguriţă de plantă de anghinare. Se va administra două căni, prima dimineaţa pe stomacul gol, apoi se va sta întins pe partea dreaptă timp de o jumătate de oră, iar pe cea de a doua o vom bea cu o jumătate de oră înaintea cinei .

Anghinarea este foarte bună şi pentru persoanele care suferă de nisip la fiere, a celor care suferă frecvent de dischinezie şi de migrenele biliare, aici însă pentru infunzie vom prepara infuzia combinată, adică cea clasică şi cea prin macerare.

 Punem la macerat 4 linguriţe de anghinare tocată în 500 ml. de apă pentru 8-10 ore după care se strecoară iar planta strecurată se va pune la fiert în 500 ml. de apă aproximativ cinci minute după care se filtrează. Amestecăm cele două lichide care trebuie să rezulte cca. 1 litru de infuzie combinată. Se va consuma 2 căni zilnic .

 Aceste cure pentru afecţiunile biliare cu anghinare vor fi de cel puţin 30 de zile, iar în această perioadă se va evita consumul de prăjeli, cafea, sau ceai negru, dulciuri concentrate.


                          VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii