Ceaiul din seminţe de ardei iute - preparare - administrare - beneficii | Terapia Naturistă



 CUM PREPARĂM  CEAIUL DIN SEMINŢE DE ARDEI IUTE 

Ardeiul iute, originar din America Centrală şi de Sud, a fost răspândit pe mapamond de către marinarii portughezi şi spanioli, iar istoria ardeiului iute a început în Mexic, acum aproximativ 7500 de ani.

 În lume sunt 35 de specii de ardei, iar paradoxul este că, deşi ardeiul a apărut în Mexic, totuşi cel mai mare producător, consumator şi exportator este India.

 În lume, ardeiul iute este cultivat pe aproape 4 milioane de hectare, cu o producţie de aproximativ 33 de milioane de tone.

Este un ceai mai puţin obişnuit pentru mulţi dintre noi şi nu este nici cel mai gustos ceai, însă are o serie de beneficii curative pentru sănătatea noastră.

Este un foarte bun energizant şi ne ajută la întărirea sistemului imunitar, este un foarte bun decongestionant nazal, ne desfundă nasul aproape instantaneu, însă el este renumit pentru impactul asupra siluetei noastre, deoarece stimulează foarte eficient metabolismul, contribuind în acest fel la arderea mult mai rapidă a depozitelor de grăsime.


Nu este recomandat sub nicio formă persoanelor care suferă de afecţiuni ale aparatului digestiv, precum ulcere, gastrite.

Pentru obţinerea ceaiului din seminţe de ardei iute avem nevoie de o linguriţă de seminţe, apă şi lămâie. 

Adăugăm zeama de la o jumătate de lămâie şi seminţele în 200 ml. de apă clocotită, vom lăsa la infuzat cca. 4-5 minute, strecurăm şi bem. Preferabil este de a se consuma dimineaţa, însă întotdeauna după masă.

Aşa că dacă doriţi să vă bucuraţi de efectele acestui ceai, nu mai aruncaţi seminţele ardeilor iuţi, ci uscaţi în locuri fără umezeală, iar dacă este posibil să le păstraţi în pungi de hârtie.

             VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii