Ceaiul din teci de fasole și beneficiile sale | Cafeneaua Subiectelor



              CEAIUL DIN TECI DE FASOLE ŞI BENEFICIILE SALE CURATIVE 

Astăzi vom vorbi despre un ceai mai puțin obișnuit, însă cu efecte uimitoare în tratarea multor afecțiuni. 



Știm cu toții că fasolea verde este un aliment aproape complet, când vine vorba de substanțe nutritive, de care putem profita din plin pentru întărirea sistemului imunitar, însă nu mulți cunoaștem faptul că și tecile uscate ale boabelor de fasole sunt adevărate minuni pentru sănătatea noastră.

 Cu un conținut ridicat de vitamina C, minerale, aminoacizi și tripoftan, acestea sunt substanțe exoterm de benefice în diabet, afecțiuni renale şi urinare.

Pentru bolile renale, acest ceai din teci de fasole are proprietăți diuretice deosebite. Este recomandat în  cistite şi boli ale vezicii urinare. Implicit acesta detoxifică organismul prin acțiunea sa diuretică, dar mai ales curăță rinichii, eliberând căile urinare.

Datorită efectului său diuretic și detoxifiant, ceaiul din tecile de fasole tratează și elimină acumulările excesive de apă de la nivelul țesuturilor. Crescând fluxul de urină, ajută la eliminarea deșeurilor şi a retenției de apă din organism.

Este un bun detoxifiant intern, cu efecte vizibile şi la exterior. Eliminând toxinele, ceaiul curăță pielea și ajută la eliminarea erupțiilor cutanate. Dacă te confrunți cu probleme ale pielii ca acnee, eczeme, este recomandat să consumi mai multă fasole verde.

Pentru diabet are un efect reglator al glicemiei, scăzând nivelul de zahăr din sânge, reglând secreția de insulină. 

Se recomandă  consumul zilnic a trei căni de ceai, pe o perioadă de 1 lună, având efecte remarcabile.





        CUM PREPARĂM CEAIUL DIN TECI DE FASOLE 

 - prima variantă este cea a fierberii: se pune la fiert o linguriță de teci uscate și mărunțite în 250 ml. de apă timp de 20 de minute. Se strecoară şi se bea neîndulcit.

 - o altă variantă este cea prin macerare: se pun de seara 4 linguri de teci uscate și mărunțite într-un litru de apă. A doua zi se fierbe până apa a scăzut la jumătate, iar ceaiul rezultat îl vom împărți în trei părți egale pe care le vom consuma înaintea meselor principale.


                    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii