Ceaiuri pentru detoxifierea eficientă a ficatului | Terapia Naturistă



CEAIURI PENTRU DETOXIFIEREA EFICIENTĂ A FICATULUI 


Din cauza consumului mare de sintetic, chimic, aici includem chiar și medicamentele, plastic, vopsele și chiar băuturile carbogazoase pe care le consumăm, zilnic ingerăm și inhalăm  multe toxine, ce ne afectează sănătatea, într-un mod îngrijorător. 

 Organele interne nu mai pot funcționa corect din cauza acestor factori mai sus amintiți, pe care, involuntar, îi introducem în dieta zilnică. 


Atunci se simte o nevoie acuta de a elibera organismul de aceste toxine nedorite și chiar nocive pentru corpul uman. 

O dietă echilibrată, bogată în fructe și legume bio și apă cât mai pură, ne va ajuta să scăpăm de aceste toxine. 

O altă metodă eficientă și la îndemâna oricui , sunt plantele medicinale . 

Pentru detoxifierea ficatului putem folosi ceaiurile de :

- Gălbenele - acestea au proprietatea  de a stimula funcția hepatică, datorită antioxidanților din compoziția lor, aceștia ajută eficient la detoxifiere și acționând ca un tonic amar.

- Anghinarea - având în compoziția sa substanțe care protejează eficient celulele hepatice, cu gustul amar care susține sănătatea gastro-intestinală, stimulează puternic fluxul biliar, îmbunătățește nivelul de lipide din sânge, adică scade colesterolul mărit.


- Feniculul și mentă - aceste două plante, folosite împreună  optimizează descompunerea și absorbția alimentelor și a substanțelor hrănitoare, reduce balonarea și gazele și previne formarea pietrelor la bilă.

- Păpădia - folosind rădăcina acestei plante, aceasta crește fluxul secrețiilor digestive și îmbunătățește absorbția prin descompunerea alimentelor, mărește capacitatea ficatului de filtrare a toxinelor.

- Armurariu - are efecte hepato-protectoare, accelerează rata de regenerare a celulelor ficatului, combate otrăvirile, detoxifiază ficatul eficient datorită antioxidanților din comopziția sa.

Pentru o detoxifiere eficientă  consumă zilnic o cană de ceai din cele mai sus amintite înainte de micul-dejun cu 20 de minute.


               VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii