Anasonul și sănătatea - beneficii și contraindicații | Terapia Naturistă



                 ANASONUL ŞI SĂNĂTATEA - BENEFICII ŞI CONTRAINDICAŢII

Anasonul este o plantă medicinală erbacee originară din Asia Mică,
pătrunzând  în Europa încă din Evul Mediu, însă la începuturile lui, era folosit în scopuri gastronomice, iar datorită mirosului său plăcut şi puternic era folosit şi ca deodorant pentru dulapurile unde doamnele îşi ţineau garderobele. Este şi un plăcut condiment cu un gust şi miros inconfundabil, însă, din păcate, la noi este neglijat.


Seminţele de anason sunt foarte bogate în uleiuri volatile, au un bogat conţinut de acid aisic, eugenol, anetol, anisaldehida, substanţe grase și proteice.

Datorită compoziţiei sale, anasonul combate eficient diabetul şi îmbunătăţeşte colesterolul bun. Pulberea de anason scade nivelul trigliceridelor şi al colesterolului.

Ceaiul de anasonn este foarte bun împotriva toxinfecţiilor alimentare severe.

Dacă eşti balonat, mestecă seminţe de anason după masă, astfel îţi vei uşura digestia, colitele de fermentaţie şi simptomele colonului iritat.

Ceaiurile din seminţe de anason sunt foarte eficiente în inapetenţa şi atonia gastrică, fiind recomandate a fi consumate înaintea meselor principale.

Şi astmul bronşic poate fi atenuat cu ajutorul infuziilor de anason, ajutând la fluidizarea secreţiilor, ameliorând intensitatea crizelor de astm sau chiar stopând apariţia lor.

Băile periodice cu ceai de anason po
t trata cu succes candidoza, ameliorând simptomele bolii, stopează înmulţirea ciupercii şi ajută la echilibrarea florei vaginale.

Tusea este atenuată şi ea cu ajutorul ceaiului de anason, dar mai eficientă este baia cu aburii infuziei.

Anasonul poate fi folosit pentru uz intern sub formă de ceaiuri, infuzii sau pulbere. Putem consuma  3 căni de ceai din seminţe de anason înaintea meselor principale, seminţele le vom zdrobi (o linguriţă la 200 ml. apă clocotită) peste care turnăm apa clocotită, lăsăm la infuzat cca.15 minute şi-l vom consuma călduţ.

Pulberea se obţine prin măcinarea fină a seminţelor de anason foarte bine uscate, pe care o vom ţine sub limbă timp de 10 minute, după care o putem înghiţi cu apă.


Băile cu abur cu anason sunt foarte eficiente în afecţiunile respiratorii, vom inhala timp de cca. 15 minute aburii proveniţi de la ceaiul de anason concentrat.

Contraindicaţii - aceste produse din anason nu trebui
e administrate copiilor mai mici de 3 ani, nu este recomandat persoanelor care suferă de gastrită, colită acută şi femeilor gravide.


- pulbere - planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă, de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.


- infuzie - se prepară din 2 linguriţe de plantă adăugate la 250 ml. de apă clocotită, se menţine timp de 15 min la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 2-3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 de min. înaintea meselor.



                 VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii