Ceaiul de leurdă - beneficii incredibile şi recomandări | Terapia Naturistă



                     CEAIUL DE LEURDĂ - PREPARARE ŞI ADMINISTRARE

Acest ceai îl vom găsi pe toată perioada anului în magazinele de specialitate. Leurda sau popular Usturoita, şi-a pierdut în timp renumele de plantă vindecătoare, dar şi de condiment, ceea ce este o mare greşeală, ţinând seama cât de benefică este pentru sănătatea noastră.


Este bogată în adenozină, substanţă care reduce colesterolul semnificativ, având şi rolul de a menţine flexibilitatea vaselor de sânge, dar şi permeabilităţii acestora. Scade tensiunea arterială, împiedicând astfel formarea trombilor. Pe termen lung leurda este un bun remediu naturist care tratează fragilitatea vasculară, aterosclerozei, a hiperstensiunii arteriale, dar şi a altor boli cardiovasculare.

Leurda ajută la purificarea sângelui, la vindecarea unor boli de piele, are un efect pozitiv asupra aparatului digestiv, fiind un bun adjuvant în depurarea acestuia.

Creşte imunitatea organismului, creşte apetitul alimentar, dar este eficientă şi în combaterea asteniei de primăvară şi în tratarea hipertensiunii.

BENEFICII :

- ameliorează insuficienţa respiratorie provocată de tuse
- tratează insomnia
- fluidizează sângele
- îmbunătăţeşte memoria
- îmbunătăţeşte activitatea intestinală
- grăbeşte vindecarea rănilor
- tratează şi previne guturaiul
- tratează hipertensiunea arterială
- tratează diareea cronică şi acută
- îmbunătăţeşte procesul de recuperare în urma unui accident vascular
- combate eficient eczemele
- îmbunătăţeşte circulaţia cerebrală
- tratează eficient reumatismul
- elimină efectele nocive ale fumatului şi a nicotinei


În uz extern, sub formă de cataplasme sau comprese, leurda ameliorează simptomele leziunilor cutanate cronice, scrufulozie, herpesului, furunculelor, eczemelor sau durerilor reumatice.

În uz intern, sub formă de infuzie, din una-doua linguri de frunze uscate si mărunţite la o cană cu apă clocotită se lasă la infuzat 30 de minute, se filtrează şi se consumă doua-trei cani pe zi înainte de masă, timp de 21 de zile.

Decoctul de leurdă este recomandat pentru hipertensiune, boli cardiovasculare, convalescenţă după infarct miocardic şi accident vascular, dar este şi un bun vermicid eliminând paraziţii intestinali.

Pentru igiena bucală, decoctul este foarte bun, deoarece anihilează bacteriile la nivel bucal, datorită proprietăţilor sale antibiotice, putând fi folosit sub formă de gargară. Se administrează câte o lingură de decoct de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale, pe o perioadă de 14 zile.





La o cană de apă vom adăuga 2 linguri de tulpină şi rădăcină mărunţite de leurdă pe care le fierbem împreună la foc mic preţ, de o jumătate de oră, completând cu apă clocotită apa evaporată.

Ceaiul de leurdă este recomandat pentru:

- detoxifierea organismului
- boli cardiovasculare şi hipertensiune
- boli ale aparatului circulator periferic (varice, flebite)
- boli ale aparatului respirator ( bronşite, traheite, astm bronşic, pneumonii)
- boli virale (răceli, gripe, guturai)
- infecţii ale aparatului uro-genital (pielite,cistit , micoze, metroragii, colici renale)
- boli ale aparatului digestiv (diaree, colite de fermentaţie)
- boli dermatologice (dermatoze, drematite, infecţii stafilococice şi streptococice, fungice)
- boli hematologice (anemie)
- boală aterosclerotică
- boli parazitare interne (oxiuri, tenie,viermi intestinali) (se va consuma 1 cană pe zi)
- boli ale unghiilor ( onicomicoză )
- boli alergice (prurit, eritemie, urticarie)

Se opăresc două linguri de frunze de leurdă uscată peste care turnăm 250 ml. de apă clocotită pe care o vom mai da o dată în clocot, lăsăm la infuzat cca. 30 de minute, strecurăm şi putem îndulci cu miere. Se vor administra 3 căni pe zi, în cure de 21 de zile.



                       VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii