BENEFICIILE CEAIULUI DE ROZMARIN
Este foarte apreciat ca un tonic şi un remediu foarte eficient pentru :
- stimularea memoriei
- protejarea creierului de daunele radicalilor liberi
- creşterea capacităţii de concentrare
- îmbunătăţeşte performanţa cognitivă
- combate bolile neuro-degenarative
- previne îmbătrânirea creierului
- combate inflamațiile
- menţine sănătatea ochilor
- previne apariţia cancerului şi a tumorilor .
Avem destule motive să includem această plantă în consumul nostru zilnic. Îl putem folosi ca aromatizant pentru diferite feluri de mâncare, dar şi sub formă de ceai, având pe lângă proprietăţile curative mai sus menţionate şi rolul de detoxifiant, susţinând procesul de eliminare a limfei bolnave.
O cură cu ceai de rozmarin, ajută în mod special, persoanele cu imunitatea scăzută, dar şi pe cele care urmează un regim sau cură de slăbire.
Ceaiul se prepară clasic, adică punem apă la fiert, după ce dă în clocot, adăugăm o linguriţă de flori de rozmarin la o cană de 250 ml. de apă, apoi acoperim ibricul şi lăsăm la infuzat cca. 3 minute, după care strecurăm şi consumăm beneficul ceai.
Se va consuma o singură cană pe zi, seara înainte de culcare, iar cura va dura 15 zile, se va consuma o săptămână consecutiv, se face pauză o zi şi se va consuma din nou încă o săptămână.
Nu este recomandat celor care urmează tratamente medicamentoase cu anticoagulante, medicamente pentru hipertensiune arteriale, diuretice, litiu.
Administrat în doze mici, rozmarinul este un remediu sigur, consumat în cantităţi mari acesta poate cauza spasme, edem pulmonar, pierderea sarcinii, de aceea nu este recomandat consumul său de către femeile însărcinate.
Putem procura acest ceai tot timpul anului, din magazinele de specialitate.
VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !
0 Comentarii