Ceaiul de trifoi roşu şi sănătatea | Terapia Naturistă


                            

  CEAIUL DE TRIFOI ROŞU ŞI BENEFICIILE SALE 

Trifoiul roşu este o plantă mai mult furajeră, însă poate fi şi un bun remediu naturist pentru sănătatea noastră. Îl vom putea găsi la preţuri bune în magazinele de specialitate, pe tot parcursul anului.

Având în compoziţia sa substanţe cu rol asemănător cu estrogenul, este foarte eficient în reglarea hormonală a femeilor, are proprietăţi remarcabile în lupta contra infecţiilor, dar are şi proprietatea unui bun tonic fizic, dar şi psihic.

- tratează răceala, gripa, bronşita, dar şi crizele astmatice.

- combate problemele digestive, reglează tranzitul intestinal lent, diareea, având şi efect terapeutic asupra întregului sistem digestiv.

- previne depresia şi stresul, având un puternic efect în redarea echilibrului emoţional, substanţele din această plantă acţionează asupra sistemului nervos central, îndepărtând cu succes consecinţele negative pe care oboseala şi stresul le au asupra stării de spirit. Combate depresia şi tristeţea, aducând-ne echilibrul emoţional optim.

- previne cancerul endometrial la femei şi cel de proastată la bărbaţi, trifoiul roşu luptă eficient împotriva malignizării celulelor şi a ţesuturilor.

- întăreşte sistemul imunitar, datorită conţinutului bogat de minerale şi vitamine cu rol esenţial în întărirea sistemului imunitar, ajută organismul să lupte împotriva bolilor şi infecţiilor sezonului rece.

- rezolvă problemele hormonale ale femeilor, fiind foarte indicat în cazurile şi efectele negative ale menopauzei - bufeuri, dereglerări menstruale.


Trifoiul roşu poate fi utilizat şi sub formă de ceai, dar şi sub formă de pulbere. Pulberea o putem obţine prin măcinarea florilor de trifoi roşu într-o râşniţă de cafea. Pentru tratarea tusei, a gutei, a bolilor renale, se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de flori, peste care vom turna o cană cu apă clocotită şi lăsăm la infuzat pentru 10 minute. Filtrăm şi consumăm 3 căni pe zi.

În afecţiuni ca spondiloza anchilozantă, circulaţie periferică deficitară şi afecţiuni uterine, vom prepara un ceai din 2 linguriţe de plantă la o cană de apă,  pe care le vom pune doar atunci când apa clocoteşte, după care vom lăsă la fiert încă 5 minute. Strecurăm şi consumăm 2 căni pe zi.

 Pentru spondiloza anchilozantă putem face şi băi cu trifoi roşu, în 5 litri de apă se pun 200 gr. de plantă, doar atunci când apa clocoteşte, lăsăm la fiert încă 5 minute, filtrăm şi turnăm lichidul în apa de baie care nu trebuie să treacă de talie când stăm în şezut, iar baia nu trebuie să depăşească 20 de minute ca durată.


Contra mâncărimilor de piele vom face un macerat din trifoi şi oţet, punem 4 linguri de plantă uscată în 500 ml. de oţet şi lăsăm la macerat 8 zile, după care se strecoară şi se poate folosi extern, aplicând pe zonele afectate.



                       VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii