Infuzia de siminoc vindecă ficatul şi rinichii | Cafeneaua Subiectelor



CUM ŞI LA CE NE AJUTĂ SIMINOCUL


Mulţi cunoaştem siminocul din cântecele populare vechi, însă nu toţi cunoaştem planta şi florile, dar şi cel mai important nu ne imaginăm cât de benefică este pentru sănătatea ficatului şi a rinichilor.


Planta de siminoc înfloreşte din iunie şi până la mijlocul toamnei, timp suficient să putem culege din natură planta miraculoasă care este recomandată în afecţiuni ca hepatita, insuficienţa hepatică, dischinezie biliară, inflamaţii ale vezicii biliare, coleciste cronice, hipoaciditate gastrică, tulburări digestive sunt doar o parte din efectele benefice ale siminocului.

După ce aţi aflat despre câte poate face siminocul pentru sănătatea noastră, sunt convins că nu o să mai rămână doar la stadiul cântecului popular FOAIE VERDE SIMINOC şi va primi atenţia meritată. 

Siminocul ajută şi la amelioarea durerilor reumatice şi artitice, gută şi tulburări metabolice, substanţele amare din compoziţia sa dar şi flovonoidele fac din siminoc o plantă foarte importantă în tratamentele naturiste.




Infuzia de siminoc creşte secreţia biliară şi implicit de suc gastric, creşte nivelul colesterolului bun, este un bun diuretic, tratează retenţia apă, reduce spasmele provocate de bila leneşă.

Siminocul are proprietăți antialergice, antiinflamatorii şi astrigente, iar datorită acestor proprietăţi este folosit şi pentru îngrijirea pielii, curăţând-o în profunzime.  Sub forma compreselor cu infuzie mai concentrată (1 lingură de plantă la o cană cu apă) ajută la vindecarea rănilor şi cicatricilor dar şi în tratamentul acneei, frunculelor şi a dermatitelor.

INFUZIA DE SIMINOC REMEDIU PENTRU RINICHI

Vom pune la fiert 250 ml. de lapte în care adăugăm o linguriţă de plantă de siminoc pe care o vom fierbe preţ de 5 minute şi vom filtra. 

Consumăm 2 căni zilnic, aceasta având efecte diuretice şi are rolul de a elimina nisipul format la nivelul rinichilor.

INFUZIA DE SIMINOC PENTRU FICAT 

Vom prepara o infuzie din 1 litru de apă clocotită pe care o vom turna peste 30 g. de flori uscate de siminoc, lăsăm la infuzat preţ de de 10 minute, strecurăm şi vom consuma de 2-3 pe zi.

 De menţionat este faptul că siminocul nu interacţionează cu alte medicamente, deci practic nu are contraindicaţii.

Ceaiul de siminoc îl găsim pe toată perioada anului, în magazinele de specialitate.

                  VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii