Remedii naturiste cu tărâţe de grâu | Terapia Naturistă





Câteva tratamente cu tărâţe de grâu

Cine s-ar fi gândit că tărâţele de grâu conţin atâtea minerale şi vitamine? Cine ar fi crezut că tărâţele de grâu sunt atât de benefice pentru sănătatea noastră? Mulţi dintre noi nu cunoaştem despre tărâţele de grâu
decât că sunt bune pentru a prepara celebrul borş de casă şi că sunt folosite pentru hrana animalelor.



Tărâţele de grâu conţin vitamine din toată gama complexului B, E, aminoacizi graşi esenţiale, dar şi minerale precum fier, fosfor, mangan, cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, fosfor, clor, iod, bor, seleniu, silicon, magneziu, sodiu, potasiu. Datorită acestui bogat conţinut de vitamine şi minerale, tărâţele de grâu au efecte antimicrobiene, antiinflamatoare, laxative, reconfortante, nutritive, remineralizante.

Constipaţie cronică – se pun la un litru de apă 5-8 linguri de tărâţe de grâu şi 6-8 prune uscate şi mărunţite (fără sâmburi) sau 4 linguriţe de stafide mărunţite. Se lasă de seara până dimineaţa, când se strecoară prin tifon.

Se consumă lichidul în cursul zilei. Este un tratament foarte simplu, eficient şi care se poate lua fără efecte secundare pe perioade lungi de timp. Cei care nu au alergie, diabet sau obezitate pot adăuga şi 2-3 linguri de miere de albine.

Diaree – într-un litru de apă se pun la macerat 5 linguri de tărâţe şi 4 linguri de afine uscate (fructe mărunţite). Se consumă zilnic.

Laringită, faringită – se foloseşte apă de tărâţe cu miere, dacă nu există contraindicaţii.



 Impotenţă sexuală, frigiditate – la apa de tărâţe se adaugă suc de ţelină, în cazul impotenţei 50 ml la litru, sau 50 ml suc de pătrunjel, pentru frigiditate.

Cancer de colon – se pun 5 linguri de tărâţe de grâu la un litru de apă (sau ceai din plante antitumorale), se lasă pentru 8-12 ore (de seara până dimineaţa), când se strecoară şi se consumă îndulcit cu miere (dacă nu există contraindicaţii).

Acest lichid se foloseşte zilnic şi la clisme.

Boli de piele cronice – se fac băi cu tărâţe: 500 g tărâţe se pun în cadă, într-un săculeţ, peste care se toarnă apă fierbinte.


Apoi se completează cu apă rece, până se ajunge la temperatura dorită (preferabil temperatura corpului) şi se stă în cadă 20-30 de minute. Băile se fac zilnic. Intern, se consumă tărâţe de grâu cu plante medicinale specifice bolii, în una din formele de mai sus.

Are rol cicatrizant, emolient şi este indicat şi în psoriazis sau ihtioză.

Clisme – 100 g de tărâţe se lasă într-un litru de apă de seara până dimineaţa.

Se strecoară şi apoi se încălzeşte la temperatura corpului. Se fac clisme utile în cancerul de colon sau afecţiuni intestinale grave.

Dureri abdominale sau reumatice, dureri sciatice – se pun tărâţe într-un săculeţ de pânză, se încălzesc şi se aplică, așa calde, pe locul dureros.

Remediul e bun şi la dismenoree sau fibroame uterine.Tărâţele se pot încălzi cu apă caldă sau cu ceaiuri calde, cu care se umezeşte săculeţul înainte de aplicare.

Se ţine cât timp este cald. Se pune apoi din nou apă caldă (ceai) şi se aplică pe locul bolnav.

Prostată - vom lua 8 linguri de seminţe de dovleac în stare uscată, fără a fi prăjite sau sărate, şi se mărunţesc cu tot cu coajă şi le vom pune la fiert într-un litru cu apă şi le vom fierbe un sfert de oră, apoi lăsăm la răcit.

Vom scurge apa de deasupra în care a fiert şi o vom păstra, iar restul îl vom amesteca nefiltrat peste 5 linguri de tărâţe de grâu.

Lăsăm la macerat timp de 8-10 ore, după care vom filtra şi adăugăm şi apa de deasupra care conţine ulei de dovleac. Se ia câte o lingură înaintea fiecărei mese. 

Cistită - pentru această afecţiune vom combina plantele medicinale cu tărâţele de grâu, se face un ceai dintr-un litru de apă în care vom adăuga 2 linguri de flori de gălbenele, 2 linguri cerneţel şi 2 linguri de brusture.

 Fierbem ceaiul preţ de 5 minute, lăsăm să se răcească şi adăugăm 5 linguri de tărâţe de grâu şi se lasă la macerat 8-10 ore.



Se fitrează şi se consumă o ceaşcă înaintea fiecărei mese.


Mătreaţă - în 500 ml. de apă vom fierbe 150 g. de tărâţe de grâu şi vom amesteca în apa pentru spălarea părului.  Ajută la creşterea părului şi la îndepărtarea mătreții, împiedicând formarea acesteia.



                      VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii